Zaradi letalske karte izgubil stanovanje

Srb se je pri nekdanji ženi močno opekel, zdaj pa je na cesti.

Objavljeno
02. marec 2011 14.53
Mo. S.
Mo. S.
ČAČAK – Srbskega očeta samohranilca so zaradi dolga do nekdanje žene vrgli iz njegovega lastnega stanovanja. Občinsko sodišče v Čačku je namreč prodalo stanovanje 57-letnega Dragana Sretenovića, kjer je živel s svojim 13-letnim sinom. To so storili zato, da bi poravnali več kot 20 let stari dolg, vreden nekaj več kot 1200 evrov.

Denar si je Dragan izposodil od takratne partnerice Olge Mandić in si z njim kupil letalsko karto za Avstralijo, kjer sta nato tudi zaživela. Zaljubljenca sta se leta 1987 poročila, po sedmih mesecih pa ločila, zato se je moral vrniti v Srbijo. Olga ga je tožila in zahtevala, naj ji denar vrne ter v sodnem procesu tudi zmagala. Ker denarja ni imel, so po uredbi sodišča njegovo stanovanje prodali za nekaj več kot 14.000 evrov in tako poplačali dolg.

Sodišče meni, da bi bilo lahko vse drugače, če bi Dragan na zaslišanje prišel že prvič in pokazal pripravljenost za vrnitev dolga. Odredili so, da se proda njegova nepremičnina, za katero več let nihče ni pokazal zanimanja, na koncu pa se je kupec vendarle našel.

Po zadnjih podatkih novega stanovanja še ni našel, boji pa se, da mu bodo zaradi tega vzeli tudi sina.