Ženo rešil gotove smrti, in to dvakrat!

Ko je v pacientki spoznal svojo soprogo, je imel občutek, kot da bi ga nekdo zabodel.

Objavljeno
07. marec 2011 13.07
S. U.
S. U.
CINCINATTI – Združena v dobrem in slabem, v bolezni in zdravju. Doktor Tom Delgado in žena Alison sta poročno zaobljubo temeljito upoštevala, zlasti Tom, kar dvakrat.

Usoda jo je zakoncema zagodla pred nekaj leti. V majhno bolnišnico v Cincinnatiju so sprejeli kolesarko, udeleženo v hudi prometni nesreči, ki jo je bilo treba nemudoma odpeljati v večjo bolnišnico. Poklicali so helikoptersko enoto za nujno pomoč, v kateri je Delgado deloval kot zdravnik. Kakšen šok je doživel dr. Tom, ko je ugotovil, da je poškodovanka njegova žena. Imela je zlomljeno čeljust, možgansko krvavitev, njeno dihanje pa je bilo oteženo. »Kot moža me je bilo groza, da mi žena umira pred očmi, kot zdravnik pa sem takoj ugotovil, da so poškodbe glave izredno hude in da bo treba hitro ukrepati.« Njegovo ustrezno ravnanje in izbira pravega zdravila sta Alison rešila življenje – po 15 dnevih se je le prebudila iz kome.

A zgodbe še ni bilo konec, nesreča je namreč udarila še enkrat. Ko je bila Alison že v domači negi, se je pri njej pojavila še možganska anevrizma, toda na srečo je bil Tom doma. Pravilno se je odzval in ji v vrat vbrizgal anestetik.

»Vedno mu bom hvaležna. Je moj angel varuh, ki je svojo nalogo opravil z odliko že dvakrat,« je Alison pohvalila svojega soproga številnim medijem.