Ženske v štiridesetih: ZA seks na prvem zmenku

Zrelejšim damam spolnost nudi več užitkov in zato so manj obremenjene s predsodki!

Objavljeno
04. februar 2011 16.40
M. F.
M. F.
Zagotovo so vam dobro znane razprave o seksu na prvem zmenku. Večina pripadnic nežnejšega spola takoj jasno in glasno zavzame stališče, da jim kaj takšnega ne pade na pamet!

A da ne gre vseh metati v isti koš, je dokazala raziskava, ki je prišla do zanimivih zaključkov: dame, ki so že zakoračila v svoja štirideseta, imajo glede tega mnogo manj predsodkov in zavor. »Leta prinesejo modrost!« bodo z malce sarkazma morda pripomnili moški, ko bodo brali sledeče!

V raziskavi ene od svetovno znanih publikacij je sodelovalo 1.400 žensk, starih od 20 do 50 let. Pripravljenost na akcijo na prvem zmenku pa so v veliko večji meri pokazale dame v zrelejših letih. Le 17 odstotkov žensk med 20. in 30. letom je izjavilo, da se je že na prvem zmenku pripravljenih podati med rjuhe. Pri tistih v 30. se je številka povzpela na 28 in pri ženskah, ki so zakoračila v štirideseta, na 29 odstotkov.

Eden od razlogov za to morda tiči v tem, da znajo zrelejše dame v spolnosti bolj uživati kot njihove mlajše kolegice, na kar kažejo naslednji podatki: le 38 odstotkov žensk v 20. letih je izjavilo, da je ob zadnjem spolnem odnosu doživelo vrhunec, medtem ko se je s tem pohvalilo 48 odstotkov žensk v 30. letih in kar 83 tistih, ki so že zakoračila v štirideseta!

In še to: ženske, mlajše od 40 let, naj bi seksale v povprečju 10,4-krat na mesec, medtem ko starejše v posteljnih aktivnostih uživajo le 4,5-krat na mesec. Zanimivo pa je, da je ob tem kar 56 odstotkov vprašanih starejših žensk odgovorilo, da v zrelih letih veliko bolj uživajo v spolnosti kot takrat, ko so bile mlade, saj niso več obremenjene z zanositvijo, pač pa jim spolnost predstavlja le goli užitek, pri kateri lahko dobro izkoristijo vse z leti nabrane izkušnje!