Zlomljeno srce ni neozdravljivo

Nekaj nasvetov, kako čim prej premagati srčno bolečino.

Objavljeno
08. marec 2011 15.39
M. F.
M. F.
Pozdravite ga lahko tudi s primerno prehrano in telesno vadbo. Nekje v podzavesti najbrž veste, da občutki, ki vas navdajajo, ne bodo trajali večno. A trenutno je vaše življenje preveč črno, da bi se lahko tolažili s tem. Želite si le, da bi bolečino čim prej premagali. Morda vam lahko pomagajo naslednji nasveti.

Pazite na prehrano!

Vanjo vključite kompleksne ogljikove hidrate (pogumneje sezite po kruhu, rižu, žitaricah, krompirju, testeninah), privoščite si hrano, ki vsebuje omega3 maščobne kisline (ribe in druge morske sadeže) ter ne pozabite na sadje in zelenjavo, zakladnico vitamina C. Vsa omenjena živila v telesu dvigujejo raven serotonina, zaveznika v boju proti malodušju in depresiji.

Pogosteje se odpravite na sprehod!

Svež zrak vam bo zbistril misli. Privoščite si sprostitev! Obiščite savno, naročite se na masažo ... Kar koli, kar vam bo pomagalo premagati napetost.

Pojdite na počitnice

Spakirajte kovčke in se sami ali v prijetni družbi odpravite na najboljši izlet v vašem življenju.

Telovadite


Telesna vadba v organizmu sproža nastajanje endorfinov, možganskih snovi, ki delujejo kot droge oziroma naraven opoj. Endorfini lahko blažijo bolečine ter sprožajo vesela občutja.

Pospravite police

Umaknite vse, kar vas spominja na osebo, ki je pravkar odšla iz vašega življenja. Če so vam spominki preveč dragoceni, jih spravite v škatlo in jo položite v najtemnejši kot kleti. Če jih boste v srčni bolečini zavrgli, vam bo morda pozneje žal!

Naučite se novega jezika

Z novim znanjem si boste razširili obzorja in zaposlili misli s koristnimi zadevami!

Pišite

Menite, da ste za dnevnik prestari? Motite se, zapisovanje občutkov je namreč lahko odlična terapija.

Nov videz

Oblačila, pričeska ... Ob preobrazbi se boste sprostili, ob pogledu na novo podobo pa si povrnili samozavest!

In na koncu ...

Ne obupujte, glavo pokonci in podajte se v nove izkušnje! Svet vam jih ponuja nešteto, ne dovolite, da zbežijo mimo vas ...