Pijan zgrešil streho

Tragične nesreče zaradi popivanja med smučanjem niso redke.

Objavljeno
28. februar 2011 19.48
A. P.
A. P.
COURCHEVEL – Britanski najstnik se je v mondenem alpskem letovišču Courchevel s skupino vrstnikov uril za smučarskega učitelja. V soboto okoli ene ure se je 18-letni Edward De Nunzio iz Tadcasterja s prijateljem vračal z zabave. Oba sta bila močno pijana, ko se je Edward domislil, da bi bilo sila pametno skakati s strehe na streho počitniških koč. Prijatelja sta splezala na hiško in Edward se je pognal na streho sosednje koče. Skok mu ni uspel, omahnil je pet metrov globoko in umrl na kraju nesreče. Kmalu so prišli gasilci in rešili Edwardovega prestrašenega in podhlajenega prijatelja, ki je s strehe klical na pomoč.

Nesrečnikovi premožni starši so nemudoma odpotovali v zimsko središče, kjer pogosto letujejo ruski mogotci in zvezdniki, kot sta zakonca Beckham. »Povsem sva uničena. Edward je užival v izobraževanju za učitelja smučanja. Bil je zelo nadarjen, imel je svetlo prihodnost,« je povedal njegov oče. Dodal je, da je sin nameraval odpotovati na prostovoljno delo v Peru, preden bi z novim šolskim letom začel obiskovati univerzo v Londonu.

Očitno pa se je mladostnik zelo rad predajal alkoholu. Na svojem profilu na facebooku je zapisal, da je smučanje, ko si pijan in je zunaj tema, zelo velika zabava. »Osebje zelo obžaluje nesrečo. Njegovi sošolci so bili zelo pretreseni in šokirani, ko so izvedeli za dogodek,« je povedal šef letovišča Tom Saxlund. Brezglavo popivanje v smučarskih letoviščih je pogost vzrok za poškodbe in tragedije. Še posebno problematični naj bi bili prav Otočani, zato je britanska vlada lani začela kampanjo, ki naj bi mladostnike opozarjala na tragične posledice alkohola na smučeh. Spomnimo se, da je lani 24-letni Britanec Paul Rea med smučanjem v Andori preveč spil, se zgubil in zmrznil.