Pink ovadil Zorčiča

Zorčič očitke zanika in trdi, da mu Pink dolguje 12.500 evrov.

Objavljeno
01. februar 2011 17.47
B. M., M. K.
B. M., M. K.
BEOGRAD, LJUBLJANA – Srbski mediji so se obširno razpisali o tem, da je televizija Pink ovadila slovenskega novinarja Jureta Zorčiča zaradi poneverbe. Po pisanju spletne strani vesti-online.com je menedžer Pink TV v Sloveniji Žarko Veličanski po nalogu Željka Mitrovića, lastnika Pinka, po enem mesecu od nastopa funkcije odkril poneverbo tedanjega direktorja Pink Si Zorčiča. Ta naj bi svoje delodajalce oškodoval za 14.000 evrov. V članku je zapisano, da je bil Zorčič postavljen na položaj direktorja po priporočilu nekdanjega znanega nogometaša Crvene zvezde Zlatka Krmpotića in njegove žene Lole, sestre lastnikove žene Milice. O očitkih in tožbi proti Zorčiču je Veličanski dejal, da je bil nekdanji direktor Pink Si celo opozorjen, da so ga odkrili, in pozvan, naj vrne 14.000 evrov, kolikor je vzel z računa podjetja. »Ko sem odkril, da Zorčič jemlje denar, sem mu predlagal, naj ga vrne, a on ni hotel. Obvestil sem Mitrovića, ki je izdal nalog za Zorčičevo odpustitev. Vse od takrat, ko smo ga odpustili, Zorčič v slovenskih tabloidih izvaja protikampanjo za Pink in poskuša škodovati naši gledanosti, je še dejal Veličanski.

Jure Zorčič, sin nekdanjega predsednika košarkarjev Olimpije in zdaj že pokojnega Iva Zorčiča, je o zapletu s podjetjem Pink S, d. o. o., izjavil: »V zvezi z neresničnimi trditvami lastnika Željka Mitrovića in Žarka Veličanskega, njegovega do pred kratkim zamenjanega direktorja podjetja v Sloveniji, Pink S, d. o. o. (projekt Pink SI), vas obveščam, da sem si kot odgovorna oseba (direktor) podjetja Pink S, d. o. o., od aprila 2009 do aprila 2010, izplačal/nakazal zneske do skupne vrednosti 14.000 evrov, in sicer delno kot izplačilo mojega (dogovorjenega) mesečnega osebnega dohodka in kot stroške, nastale pri pripravi projekta televizije Pink Si v Sloveniji. O tem sem vsakič sproti obveščal tudi računovodski servis podjetja in Sveto Miličevića v Beograd, direktorja Pink International Company. Pri tem moram še zapisati, da mi g. Mitrović za zadnje mesece mojega dela pri podjetju Pink S, d. o. o., ni izplačal mesečnega prejemka v višini 2000 evrov (mimogrede, prvotno sva bila dogovorjena za 7000 evrov na mesec), kot tudi ne nobenih prejemkov za obdobje od novembra 2008 do aprila 2009, ne osebnih in ne stroškovnih.«

Po Zorčičevih navedbah je Mitrović njemu in sodelavcu dolžan še po 12.500 evrov nagrade, »in sicer za opravljene vse aktivnosti priprave in pridobitve dokumentacije, registracije televizijskega projekta in komunikacije z vsemi poslovni partnerji, državnimi in mestnimi organi ter številne druge aktivnosti, kar imam vse dokumentirano in o čemer sem ga sproti obveščal«.

Zorčič se čudi, da se je Mitrović ustavil pri 14 tisočakih, čeprav ga je še pred dnevi obtožil, da mu je odtujil milijone.