Plačali štiri dni zimovanja 50 otrokom

Pred jubilejnim, 50. Pokalom Vitranc

Objavljeno
10. februar 2011 15.36
S. N.
S. N.
KRANJSKA GORA – Na mladih svet stoji. Vse prevečkrat pa se zgodi, da v današnjih časih ti mladi nimajo možnosti, da bi popolnoma užili svoje otroštvo. Finančna kriza je izčrpala žepe premnogih staršev, a na srečo se najdejo tudi dobrotniki. Tako se je na enem izmed sestankov odbora za organizacijo vzporednih aktivnosti 50. Pokala Vitranc rodila pobuda za dobrodelno dejanje ob tako velikem jubileju.

Smučali so, jedli palačinke, se družili ...


Ideja o šoli smučanja za 50 otrok se je hitro združila z že načrtovanim projektom Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS). Pokal Vitranc je akcijo predstavil še preostalim donatorjem – ASK Kranjska Gora, RTC Žičnice, Intersport Bernik, Sport Point, ki so jo sprejeli brez težav. Okoli 25.000 evrov se je zbralo, ZPMS pa je s tem pokrila tabor otrok, ki so štiri dni letovali v Kranjski Gori.
Mlade je ob tej priložnosti obiskal tudi smučarski as, legenda belih poljan, Bojan Križaj, ki jim je zaželel prijetno bivanje na tem koncu Slovenije, poleg tega jih je opozoril, naj bodo na smučiščih previdni, saj nesreča nikoli ne počiva.