Plakati Rdeča Slovenija niso povratek komunizma

Slovenijo so preplavili plakati z napisom Rdeča Slovenija.

Objavljeno
23. februar 2011 15.54
C. R.
C. R.
Ljudje ugibajo, ali gre za zapoznelo voščilo za valentinovo, razkritje Udbinih arhivov ali kaj tretjega? Na facebookovi strani Slovenskih novic je neki uporabnik zapisal, ali nemara ne gre za napoved krvavih ulic okrog parlamenta, nekdo drug je ugibal, ali gre za povezavo z istoimensko knjigo o polpretekli zgodovini avtorja Boža Repeta, tretji je plakat pripisal zgodnjemu začetku predvolilne kampanje.

Na portalu Slovenskenovice.si smo vas v anketi povprašali, kaj vam pomeni rdeča barva. Večina, skoraj polovica, jo je pripisala srcu in ljubezni, dobra tretjina povratku komunizma, ostali pa so glasovali za dres profesionalnega športnika, bikoborbo in logotip močne blagovne znamke. Prav zadnji odgovor je bil – vsaj v tem primeru – pravilen.

Skrivnost je razkrita

Rdeča Slovenija je napoved prenove najbolj branega dnevnega časopisa pri nas, Slovenskih novic. Časopis, ki ga že 20 let v skoraj nespremenjeni podobi bere preko 300.000 bralcev (na dan!), se bo ob okrogli obletnici predstavil posodobljen: modernejši in s še privlačnejšo vsebino.

Prva številka prenovljenih Slovenskih novic bo izšla prihodnjo sredo, 2. marca.