Po nepremičnino v Pivovarno Laško

Prezadolžena Pivovarna Laško se želi znebiti nepremičnin.

Objavljeno
14. marec 2011 12.50
K. K./STA
K. K./STA
LAŠKO/LJUBLJANA – Dolgovi so Pivovarno Laško prisilili tudi v prodajo nepremičnin. Kupite lahko hotela Hum in Savinja ter športno dvorano Tri lilije v Laškem ali večnamensko skladišče v Ljubljani.
Javni poziv k odprodaji omenjenih nepremičnin je Pivovarna Laško objavila v sobotni izdaji časnika Delo, pri čemer pa ni navedla rokov za zbiranje ponudb. Prodaja omenjenih nepremičnin poteka prek družbe S Real Sparkasse nepremičnine.

Hotel za milijon ali dva

Za hotel Hum s tremi zvezdicami so Laščani določili ceno v višini 2,3 milijona evrov. Hotel je bil zgrajen leta 1984 in leta 2007 popolnoma obnovljen, obratuje pa tekoče. Hotel skupno obsega 1286 kvadratnih metrov v treh etažah in stoji na zemljišču velikosti 3677 kvadratnih metrov. Ima 28 sob s 54 ležišči, poleg tega pa še pivnico v kleti ter veliko restavracijo v pritličju za 200 ljudi in bar.

Hotel Savinja, ki ima 10 sob s 17 ležišči, je na voljo za milijon evrov. Gre za hotel starejše arhitekture iz leta 1825, ki se ponaša s štirimi zvezdicami. Zadnja prenova je bila leta 1994. Hotel, ki prav tako tekoče obratuje, obsega pivnico in kuhinjo v kleti, veliko teraso pod hotelom tik ob reki Savinji, restavracijo in recepcijo v pritličju. Skupna površina prostorov je 1075 kvadratnih metrov, skupna površina zemljišča pa 1522 kvadratnih metrov.

Dva milijona za športno dvorano

Športna dvorana Tri lilije je bila zgrajena leta 1995. Objekt tekoče obratuje in omogoča takojšen prevzem in nadaljnjo uporabo, navajajo v Laškem. Zanj bo Pivovarna Laško poskušala iztržiti dva milijona evrov.

Dober milijon za skladišče

Večnamensko skladišče na Letališki cesti v Ljubljani meri 770 kvadratnih metrov in ima 312 kvadratnih metrov dvorišča. Objekt je bil zgrajen leta 1987, ima vse priključke, trenutno pa ne obratuje in je potreben prenove. Na voljo je za 1,1 milijona evrov.