Po otroka poslali štirinajst policistov

Goršek zanika, da bi bilo ob petkovem poskusu izvršbe v Mežici kar koli narobe.

Objavljeno
09. marec 2011 19.49
Boštjan Celec
Boštjan Celec
LJUBLJANA, MEŽICA – Petkov neuspeli poskus izvršbe v Mežici, ko je poskušal sodni izvršitelj Iztok Pečoler iztrgati štiriletnico očetu in jo predati materi, je prerasel v pravi škandal. Dekličin oče je koroške policiste obtožil, da jim je bilo prav malo mar, da gre v tem postopku za občutljivega otroka, saj so izvedli brutalno hišno preiskavo. »Bilo jih je več kot 20, eden od njih je odrinil mojega očeta. Nasilno so vlomili skozi vhodna vrata, razbijali so tudi po hiši, hčerko so iskali celo v predalu za jedilni pribor in v hladilniku. Ko so odšli, je brat opazil, da je iz nočne omarice, v kateri je imel pripravljen denar za plačilo nekega računa, izginilo 2500 evrov.«

Na očitke se je odzval vrh slovenske in koroške policije, saj je bila, tako pravi generalni direktor policistov Janko Goršek, na delo mož postave neupravičeno zlita gnojnica, ki jih prikazuje kot podivjano hordo.

Kajpak je bilo po mnenju policistov vse, kar se je v petek dogajalo v Mežici in še prej, po pravilih službe in pošteno. »Preiskava o sumu spolne zlorabe je bila opravljena strokovno in učinkovito. Res sem v tem primeru odredil interni strokovni nadzor, vendar pa razen manjših pomanjkljivosti ni bilo napak, ki bi vplivale na končni rezultat preiskave. Sum spolne zlorabe ni bil potrjen, o čemer smo z več kot 250 prilogami obvestili pristojno tožilstvo. Policija pa je bila tista, ki je tožilstvu kljub temu predlagala postavitev sodnega izvedenca za psihologijo, ki naj oceni možnost spolne zlorabe,« trdi direktor Goršek.

Glede petka pa »smo se bili dolžni odzvati na zahtevo sodišča po asistenci sodnemu izvršitelju, nismo vlamljali, ničesar se nismo dotikali in tudi fizičnega nasilja ni bilo«, je dejal Goršek.

Nadaljeval je direktor PU Slovenj Gradec dr. Jurij Ferme: »Bile so informacije, da bo poskušal dekličin oče z vsemi sredstvi preprečiti izvršbo. Z živim zidom, prek njegovega trupla. Vseh policistov je bilo 14, tam so bili izključno za pomoč izvršitelju in za zagotavljanje javnega reda in miru.«


VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: Dedek je bil aprila lani prijavljen zaradi posedovanja otroške pornografije