Pobil je ženo in kuharja

V japonski restavraciji, v kateri so bili zaposleni, so obležali v mlaki krvi

Objavljeno
11. februar 2011 19.23
F. S.
F. S.
PARIZ – V restavraciji Yamato, ki se na bulvarju Clichy čez cesto spogleduje s slavnim kabaretom Moulin Rouge in velja za eno najboljših japonskih v francoski prestolnici, so v četrtek popoldne v prazni jedilnici – odpirajo jo šele ob 17.30 – odkrili tri trupla. Vse žrtve, 35-letna Kitajka in Japonca, stara približno 30 let, so bile v Yamatu tudi zaposlene. Kitajka kot natakarica, Japonca pa sta v kuhinji skrbela za pripravo sušijev. Vsi trije so bili zabodeni, eden skoraj obglavljen, in ustreljeni. Ob truplih, najdenih v veliki mlaki krvi pod eno izmed miz v restavraciji, so kriminalisti s policijske postaje v IX. pariškem okrožju našli avtomatsko puško tipa AK-47 s polpraznim nabojnikom, v katerem je manjkalo osem krogel. Hladno morilsko orožje, preiskovalci pravijo, da gre za dolg in oster kuhinjski nož, pa je morilec odnesel s sabo.

Umorjene sta v jedilnici nekaj minut pred 17. uro odkrila vodji strežbe in kuhinje ter alarmirala žandarje. Restavracija Yamato bo tako zaprta do konca preiskave, vodje so že v četrtek zvečer preklicali vse petkove in sobotne rezervacije.

Trojni umor je bil v četrtek zvečer v francoski prestolnici seveda najudarnejša medijska novica. Najprej, ko so trupla odkrili, potem pa še ob 22. uri, ko je policija oznanila, da je lova za morilcem konec: 59-letni premožni Kitajec se jim je sam predal. Izkazalo se je, da sta ga kuharja, sicer člana japonske mafije, že več kot eno leto izsiljevala, pri čemer jima je pomagala natakarica, ki je bila, mimogrede, tudi morilčeva žena. Eden od kuharjev je bil njen ljubimec.