Podpisovali so tudi delavci in upokojenci

Zbiranje podpisov se je končalo v nedeljo, referendum se pričakuje aprila.

Objavljeno
07. februar 2011 10.05
Mo. S.
Mo. S.
LJUBLJANA – V nedeljo se je končalo zbiranje podpisov za referendum o malem delu. Predstavniki Gibanja za dostojno delo in socialno družbo so sporočili, da so skupaj zbrali približno 50.000 podpisov. Zbrane podpise bodo državnemu zboru predali v naslednjih dneh, najverjetneje v četrtek ali petek.

Ugotavljajo, da so veliko podpisov prispevali tudi delavci in upokojenci. Referendum naj bi bil razpisan za april, in sicer v prvo ali drugo nedeljo v mesecu, hkrati pa prosijo poslance državnega zbora, naj, če bo razpisan tudi referendum o pokojninski reformi, oba združijo na isti dan.

Poleg tega poudarjajo, da ne nasprotujejo uvedbi začasnega in občasnega dela za upokojence, a ne v tem primeru, ko gre za zakon, ki zmanjšuje pravice in možnosti predvsem brezposelnih. Menijo, da je zakon o malem delu, ki združuje upokojence, brezposelne, študente in dijake ter tujce, napisan slabo in brez upoštevanja mnenja večine od teh skupin.

V zvezi ŠKIS menijo, da zakon študentom ne prinaša nobenih ugodnosti, prej težave in neprijetnosti. Študentsko delo je namreč za marsikoga nujno potrebno, da se lahko prebije čez mesec.