Pogoreli na Sarin 
sedmi rojstni dan

Požar je povzročila električna pečica, v kateri se je pekel piščanec za kosilo.

Objavljeno
03. februar 2011 19.38
Oste Bakal
Oste Bakal
DORNAVA – Nič kaj veselo se na ptujskem območju ni začelo leto 2011. V začetku januarja je v celoti zgorela hiša mlade družine Piškur v Zgornjem Gruškovju 28, včeraj ob 12.33 pa je zagorelo v starejši, a generalno prenovljeni stanovanjski hiši v Dornavi. Požar se je iz kuhinje bliskovito razširil na ostrešje, veliko 120 kvadratnih metrov.

Pogasili so ga prostovoljni gasilci iz Dornave, Mezgovcev, s Ptuja in iz Polenšaka, a lastniki so ostali tako rekoč brez vsega. Spet bo potrebna pomoč širše skupnosti in vseh ljudi dobre volje: 29-letna Manja Petek, leto starejši Boštjan Maruh, njuna sedemletna hči Sara in Manjina mama Angela brez pomoči ne bodo mogli znova normalno zaživeti. Včerajšnji dan bo ostal v še posebno žalostnem spominu mali Sari, ki bi morala v družbi sošolk, prijateljev in svojcev prav včeraj praznovati sedmi rojstni dan.

Policisti so ugotovili, da je zagorelo zaradi napake na električni pečici. Bojan Kitel, vodja urada direktorja PU Maribor, je povedal, da sta ženski poskušali sami gasiti, a jima ni uspelo, zublje so zadušili šele okoliški gasilci. Manja, ki je zaposlena na ptujski Perutnini (njen partner je zaposlen pri Miralu, njena mama je upokojenka), je žalostno razlagala: »Okrog poldneva sva z mamo dali piščanca v električno pečico, potem pa sva šli v sosednjo hišo k stricu, da bi pripravili prostore za Sarino zabavo za rojstni dan. Kakšne pol ure pozneje sem se šla preobleč, da bi šla v šolo po Saro, in zagledala kuhinjo v dimu in ognju. Pograbila sem odejo, da bi zadušila ogenj, a mi ni uspelo. Vzela sem lahko le bundo in čevlje, takrat se je ogenj že močno razširil. Poklicala sem gasilce, klical jih je tudi sosed. Nekaj sosedov je priteklo na pomoč z gasilnimi aparati, a se ni dalo nič storiti. Tudi gasilci so hitro prispeli, a takrat je gorela že vsa streha. Požar so sicer pogasili, toda razen spalnice, kjer je vse črno, je zgorelo vse.«


VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: Potrebujejo vse