Polovica sveta prekrita s snegom in ledom

V Mehiki izmerjene najnižje temperature, ZDA onesposobil snežni metež.

Objavljeno
03. februar 2011 15.24
S. U.
S. U.
CIUDAD JUAREZA, CHICAGO – Strokovnjaki opozarjajo, da so nizke temperature prvi znak globalnega segrevanja in njihove navedbe potrjuje tudi satelitska slika inštituta National Oceanic and Atmospheric Association (objavljamo jo spodaj). Kar se na prvi pogled zdi prikaz ledene dobe, je v resnici slika današnjih vremenskih razmer. V njej je razvidno, da se sneg in led razprostirata po dobršnem delu severne Amerike in segata vse do vzhoda Kitajske.

Glede na trenutne snežne razmere po svetu vse skupaj postane logično. V Mehiki so namreč izmerili najnižje temperature v zadnjih 60 letih. Ta je padla na 13 stopinj pod ničlo. Prebivalce mesta Ciudad Juarez ob meji z ZDA je takoj zajela panika, saj niso navajeni na tako nizke stopinjske obrate. Ko je zapadlo še nekaj snežink, je odpovedal tudi mestni promet.

Nič boljše pa se ne godi v sosednji državi. Na milijone Američanov je ostalo brez elektrike, poleg tega je snežna nevihta, ki je zajela 30 ameriških držav, že zahtevala 10 življenj. V Chicagu so izmerili kar 51 centimetrov snega in prvič po 12 letih zaprli šole.

Še največ sreče pa je imelo na stotine zaposlenih Triton Technologiesa v ameriškem Eastonu, ki so v zadnjem trenutku pobegnili iz zgradbe. Menda so slišali čudne zvoke, zato so zapustili stavbo. Le nekaj trenutkov za tem se je 30 let stara zgradba pod težo snega zrušila.


Oglejte si video, ki prikazuje vremenske težave v ZDA: