Potrjeno: Berlusconi 13-krat seksal z Maročanko

Po navedbah tožilcev je bila Ruby edina mladoletna na teh zabavah.

Objavljeno
15. marec 2011 22.43
STA
STA
RIM – Italijanski premier Silvio Berlusconi je imel lani s takrat 17-letno Maročanko Ruby trinajstkrat spolne odnose, kaže poročilo preiskave milanskih tožilcev, ki so ga objavili italijanski mediji.

Preiskava o domnevni mreži prostitucije, ki so jo vodili trije Berlusconijevi sodelavci, je pokazala, da so na zabavah v luksuzni Berlusconijevi vili v Arcori blizu Milana od začetka leta 2009 do januarja lani Ruby in 32 drugih mladih žensk napeljevali k prostituciji. To so počeli lokalna poslanka Berlusconijeve stranke in bivša starleta Nicole Minetti, agentka starlet Lele Mora in televizijski voditelj Emilio Fede.

Kot kaže poročilo, so te zabave potekale v treh fazah. Najprej je bila večerja, sledila je splošna razuzdanost oziroma orgije, nato pa si je Berlusconi izbral eno ali več deklet za intimno zabavo čez noč. Splošno razuzdanost oziroma bunga bunge so tožilci opisali kot maskiranje, striptiz in erotične plese udeležencev zabav z mladimi dekleti, ki so se medsebojno dotikala ali pa se jih je po intimnih delih dotikal Berlusconi.

Po navedbah tožilcev je bila Ruby edina mladoletna na teh zabavah. Ko je bila stara 16 let, jo je na nekem lepotnem izboru na Siciliji odkril 79-letni Emilio Fede, ki je delal na eni od televizij v lasti Berlusconija.

Ruby, ki se je rodila 1. novembra 1992, je po plačilu imela spolne odnose z Berlusconijem na 13 srečanjih v Arcori med 14. februarjem in 2. majem 2010.

Sojenje Berlusconiju v tem primeru naj bi se začelo 6. aprila. Tožilci premierja bremenijo, da je plačal spolne odnose z mladoletnico, kar je v Italiji kaznivo dejanje, in da je zlorabil svoj položaj, ko je Ruby spravil iz zapora s klicem na policijo. Če bo obsojen, mu skupaj grozi kar 15 let zapora.