Predkazenski postopek zaradi razbitih oken Lafargea

Lafarge navaja, da so škodo povzročile krogle, policija zanika trditev.

Objavljeno
10. marec 2011 12.43
Šp. S./STA
Šp. S./STA
TRBOVLJE – Ljubljanska policija je zaradi razbitih oken na upravni stavbi Lafarge Cementa uvedla predkazenski postopek. Lafarge navaja, da so škodo na oknih povzročile krogle, izstreljene iz neznanega orožja, policija pa pravi, da ni šlo za strelno orožje.

Policija bo o zbranih ugotovitvah obvestila pristojno tožilstvo. V policijskem poročilu pa je zapisano, da je šlo zgolj za prekršek, v katerem naj bi z otroško fračo in krogličnimi ležaji razbili okna na prazni stavbi. Med preiskavo bodo pregledali tudi varnostne kamere in opravili pogovore z okoliškimi prebivalci.

Vodstvo Lafarge Cementa je napovedalo, da bo, dokler dejanje, ki se je zgodilo najverjetneje v noči na sredo in njegovi motivi niso v celoti raziskani, naredilo vse, kar je v njegovi moči, da zaščiti zaposlene in njihove družine, katerih življenja bi lahko bila zaradi zadnjih dogajanj celo ogrožena.

Aktivisti okoljevarstvenega društva Eko krog, ki nasprotujejo sežigu odpadkov v Lafargeu, so danes sporočili, da se za svoje pravice borijo izključno po strokovni in pravni poti. »Naše akcije so bile odločne in ostre, vendar izključno nenasilne. Čeprav se Lafarge ves čas zelo trudi, da bi nas diskreditiral kot tolpo prenapetežev, moramo poudariti, da so bili ves čas naše glavno in edino orožje strokovni argumenti. Ti so nam na koncu prinesli zmago na sodišču,« navaja Eko krog. Sprašujejo se celo, če ni mogoče prav Lafarge tisti, ki je naročil razbitje oken, da bi poskušal diskreditirati tiste, ki si po pravni poti uspešno prizadevajo za razkritje škodljivega delovanja.