Predsedniku države za mesec dela 6.355 evrov

Januarja je predsednik zaslužil 2000 evrov manj kot najbolje plačani funkcionar.

Objavljeno
15. marec 2011 17.09
Aleksandar Lukić
Aleksandar Lukić
LJUBLJANA – Na portalu e-uprava.gov.si so danes objavili nove podatke o najvišjih plačah funkcionarjev. Spet kraljujejo tisti, ki so zaposleni v zdravstvu. Na lestvici 25 najbolje plačanih jih je kar 18 iz zdravstvenih krogov.

Najvišjo plačo je januarja na svoj transakcijski račun prejela strokovna direktorica oziroma strokovni vodja Zdravstvenega doma Ormož Alenka Simonič. Njeno delo je bilo ovrednoteno na 8641 evrov (bruto). Sledita ji direktor Zdravstvenega doma Slovenj Gradec Ervin Pečnik z 8314 evri plače in direktor Bolnišnice za ženske bolezni in porodništvo Postojna Aleksander Merlo. Ta je zaslužil 8210 evrov. Na dokaj hvaležno četrto mesto se je z dobrimi osmimi tisočaki plače uvrstil predsednik ustavnega sodišča Ernest Petrič.

Predsednik republike Danilo Türk je za januarsko delo prejel 6316 evrov, predsednik državnega zbora Pavel Gantar pa skoraj 40 evrov več (6355 evrov).

Za uvrstitev na lestvico 25 najbolje plačanih funkcionarjev je bilo treba zaslužiti vsaj 6240 evrov. Kot zadnjemu je to uspelo rektorju Univerze na Primorskem Radu Bohincu.