Princ Andrew
 tudi med pedofili

Aristokrat si je vsak dan privoščil masaže, za zlorabe menda ni vedel.

Objavljeno
04. marec 2011 20.15
U. S.
U. S.
LONDON – V floridski vili Jeffreyja Epsteina, v kateri je milijarderski pedofil zlorabljal mlada dekleta, je počitnikoval tudi angleški princ Andrew in si privoščil vsakodnevne masaže. Maserke so delale za 60 funtov na uro, piše v tožbi, ki jo je proti Epsteinu vložilo njegovih 12 domnevnih žrtev, nekatere stare komaj 14 let. V beli vili je 58-letni Epstein zlorabljal mladoletna dekleta, zaradi česar je leta 2008 v ječi že sedel 13 mesecev. V civilni tožbi ga obtožujejo še najemanja erotičnih maserk, ki jih je med masažami spolno zlorabljal.

Dokazov, da je bil tudi yorški vojvoda vpleten v spolne zlorabe in da je vedel, kaj se dogaja v vili, ni. Epsteinov dolgoletni vzdrževalec Juan Alessi je povedal, da je vsak dan pripravljal masažno mizo za zdaj 51-letnega Andrewa, bilo je pred 10 leti, ko si je princ na Floridi privoščil daljše počitnice. Pod prisego je Alessi odvetnikom septembra 2009 povedal, da so bile ob bazenu na ogled fotografije golih žensk, fotografije golih mladoletnic so krasile tudi stene ob stopnicah. Alessi je za Epsteina delal od 1991. do 2002., ko sta prekinila pogodbo, ker si je brez dovoljenja »sposodil« nekaj denarja. Povedal je, da so petsobno vilo vodili kot hotel, po katerem se je sprehodila četa slavnih, med njimi tudi Andrew, ki je bival v modri sobi, kjer je bilo milo v obliki ženskih in moških genitalij. »Princ Andrew je bil pri nas, ja, imel je nekaj masaž. Vsak dan, bi rekel, ne vem, ali več kot eno na dan, a se mi zdi, da so njega res samo masirali.«

Policija je zasegla varnostne kamere in posnetke, ki jih je po hiši skrivoma postavil Epstein; ali je na posnetkih tudi britanski princ, ni znano. Znano pa je, da je nekaj časa sam preživel s 17-letno Virginio Roberts, erotično maserko, ki jo je zlorabljal Epstein; privolitvena starost na Floridi je 18 let. Pripeljali so jo v London, bilo je leta 2001, vojvoda se srečanja ne spominja. Se pa prve zlorabe spominja Robertsova. Ko so jo pripeljali v vilo, je imela 15 let, odpeljali so jo v sobo, kjer je Epstein ležal nag, zahteval je masažo, ki je kmalu postala spolni odnos, je dejala in še, da je dobila 140 evrov, potem pa so ji rekli, naj spet pride naslednji dan.