Prvega forda
 je zadel Franc!

Ključavničar Franc Vrhovšek je v torek popoldne za šalo odstranil nalepko Terne.

Objavljeno
24. februar 2011 19.41
Jaroslav Jankovič
Jaroslav Jankovič
MALO MRAŠEVO – Francu Vrhovšku iz Malega Mraševega pri Podbočju na Krškem polju se je minuli torek ob pol šestih popoldne zabliskalo pred očmi, ko je v zgornjem desnem vogalu naslovne strani Slovenskih novic previdno odstranil ovalno nalepko s podobo forda fusiona. Trije narisani avtomobilčki pod nalepko označujejo prvi dobitek Terne, nagradne igre Slovenskih novic, ki že nekaj časa razveseljuje tako dolgoletne naročnike kot tudi občasne bralce našega dnevnika.

»Vaš naročnik sem skoraj od začetka, odkar izhajajo Slovenske novice, zdaj sem nagrajen,« nam je smeje se povedal 58-letnik. In kaj boste z avtom? »Oooo, prav bo prišel. Sem na čakanju in je kriza,« priznava vidno zadovoljni Franc.

Rozi, pridi pogledat

V torek popoldne sta se z ženo Rozalijo odpravila k zdravniku. »Pozno sva se vrnila. Rozalija je bila v kuhinji, jaz pa sem kot običajno sedel za mizo in začel listati Slovenske novice.« Potem je z nohtom previdno odstranil nalepko nagradne igre in roka mu je obstala.

»Rozi, pridi pogledat, če prav vidim!« je vznemirjen zaklical v kuhinjo. »Gledala sva in gledala, tudi ona je rekla, da vidi tri avtomobile.« Tudi hči Tina in sin Damjan sta bila doma. Skupaj so stali okoli mize, si ogledovali tri narisane avtomobilčke in po tiho prebirali desetmestno serijsko številko spodaj, ki določa nagrado, pa šestmestno kontrolno številko ob strani pa spet serijsko ... »Ob pol šestih smo poklicali na uredništvo Novic in prijazna gospa na drugi strani nam je potrdila, da smo zadeli forda.«

No, Franc nam je priznal, da so bili previdni, kar malce v strahu, ali se vendarle niso zmotili. »Preverjali in preverjali smo številke, jih prepisovali in spet preverjali ... Moram priznati, da me je kar malce zdelalo. Včeraj sem bolj slabo spal.«


VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: Življenje ključavničarja