Psa tolkel s kolom 
in vlekel za avtom

Antonu Simonišku sodijo zaradi brutalnega mučenja štirinožca.

Objavljeno
13. marec 2011 19.46
Mihael Korsika
Mihael Korsika
KRŠKO – Na okrajnem sodišču v Krškem se je začelo sojenje zoper 45-letnega Antona Simoniška iz Dolenjega Leskovca pri Brestanici, čigar kruto dejanje je 7. oktobra 2009 pretreslo vso Slovenijo. O njem smo prvi poročali prav v Slovenskih novicah. Simonišek, sicer oče štirih otrok, je prijaznega, le dobro leto starega mešanca med labradorcem in zlatim prinašalcem tako mučil, da ga je z vrvjo privezal na avtomobil in ga vozil dober kilometer, da je nemočna žival poginila.

Iskal je lovca

Da sta javnost in policija sploh izvedeli za to kruto dejanje, je zaslužna skupina mladih, ki je takrat najela lovski dom Brestanica. Simonišek je namreč s psom, privezanim na avtomobil, pripeljal do lovskega doma, verjetno misleč, da so tam lovci. »Bil sem pred lovskim domom, ko sem videl, da pelje avto, za njim pa teče pes. Sprva nisem videl, da je pes na avto privezan, potem pa se je avto pri nas ustavil, voznik pa je poizvedoval, ali je pri nas kak lovec, da bi psa pokončal. Kuža je bil ves okrvavljen, krvavel je iz tačk. Ker lovca ni našel, je žival spet privezal na avto in odpeljal. Pes je po nekaj metrih padel na cesto. Čez kakšnih deset minut se je avto vrnil, živali nismo več videli,« je na sodišču dejal Dejan Žajber, ki je o videnem obvestil može postave.

Ti so truplo uboge živali našli odvrženo v živo mejo nekaj 100 metrov od lovskega doma. Po vasi se je hitro razvedelo, kaj je storil, vendar so vsi mislili, da gre za njegovega psa. Tako je najprej sporočila tudi policija. Vendar policistom, ki so ga kmalu po tem izsledili, očitno ni povedal resnice, saj so varuhi reda in miru resnico izvedeli šele, ko se je oglasil pravi lastnik štirinožca, 30-letni Lojze Žibert.

Lagal se je

Simonišek je možem v modrem sprva zatrdil, da je Boni prihajal k njegovi psički. »To je bil razlog, da se je hotel znebiti psa,« je za Slovenske novice oktobra 2009 povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave Krško Robert Perc. Na sodišču pa je Simonišek hitro spremenil izjavo in se zagovarjal s tem, da je Boni napadel njegovo hčer.

VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: »Opravičila nismo dobili,« je za Slovenske novice povedal Žibert