Razgaljeni kongresnik zapeljeval prek spleta

Poročeni republikanec iz New Yorka je s pravim imenom iskal meseno razvedrilo.

Objavljeno
10. februar 2011 09.56
P. P.
P. P.
NEW YORK – Poročeni kongresnik republikanske stranke iz New Yorka Chris Lee je dal odpoved, potem ko so mediji objavili, kako je prek spleta z razgaljenimi fotografijami zapeljeval ženske.

Šestinštiridesetletni Lee je oče, ima enega sina, v Predstavniški dom pa je bil prvič izbran leta 2008. Na svoji spletni strani je zapisal, da mu je zelo žal zaradi škode, ki jo je naredil svoji družini in osebju. »Globoko in iskreno se opravičujem vsem njim,« je napisal Lee. Pojasnil je, da s to zgodbo ne želi škodovati izpolnjevanju nalog, ki so zadane politikom v zahodnem New Yorku in v vsej državi ter da je zato podal svoj odstop.

Uporabil je pravo ime, zamolčal pa zakon in prava leta

Lee je odstopil nekaj ur po tem, ko je tračarski portal Gawker.com objavil elektronska sporočila, ki jih je kongresnik poslal 34-letnici, ki jo je spoznal na strani za povezovanje parov Craiglists. Lee ni navedel točnih razlogov za svoj odstop, le to je omenil, da je naredil napake.

Ženska, katere imena niso objavili, je pustila sporočilo v rubriki Ženska išče moškega, v katerem je napisala, da išče atraktivnega ter finančno in čustveno varnega moškega, starega od 30 do 40 let. V elektronskih sporočilih je Lee, ki je uporabil svoje pravo ime in elektronski naslov, sebe opisal kot 39-letnega ločenega lobista. Priložil je fotografijo, na kateri je brez majice, s katero je očitno želel poudariti svoje mišice.