Šefica Peka odletela

Za novega predsednika uprave družbe so imenovali Janeza Sajovica.

Objavljeno
04. februar 2011 15.40
P. P., Mo. S./STA
P. P., Mo. S./STA
TRŽIČ – Nadzorni svet Peka je na današnji seji iz ekonomsko-poslovnih razlogov s položaja razrešil predsednico uprave Marto Gorjup Brejc. Za novega predsednika uprave družbe so nadzorniki imenovali Janeza Sajovica.

Kot je odločitev pojasnil predsednik nadzornega sveta Robert Ličen, Gorjup Brejčeva, ki je funkcijo opravljala deset let, na številna vprašanja o prihodnosti družbe ni podala vsebinskih odgovorov. Prav tako ni predstavila primerne vizije oziroma strategije za tržiško podjetje, ki že dve leti posluje s precejšnjo izgubo, močno pa je padla tudi prodaja. Meni, da je potrebna sprememba, saj s takšnim načinom vodenja podjetje na dolgi rok ne bi preživelo.

Predlani je Peko posloval s štirimi milijoni evriov izgube, Gorjup Brejčeva pa v zadnjem času ni več imela svežih idej za reševanje podjetja, je še pojasnil. Po drugi strani ona meni, da je blagovno znamko Peko le še okrepila in ohranila proizvodnjo ter delovna mesta v Tržiču.

Motivirani Sajovic upa na najboljše

Sajovic, ki je bil v preteklosti med drugim zaposlen v kranjski Planiki, je delavcem zagotovil, da nihče ne bo ostal brez dela. Treba pa je oblikovati strategijo in povečati proizvodnjo, ki je v zadnjih dveh letih padla za več kot polovico. Potrebna bosta dialog in motivacija zaposlenih, vsekakor pa ga čaka težko delo, je povedal v upanju na boljše rezultate. Posle bo prevzel prihodnji teden, nato pa bo pripravil načrt za prihodnost.

Posle nekdanje predsednice uprave bodo pregledali tudi nadzorniki, ki bodo v primeru morebitnih nepravilnosti tudi ustrezno ukrepali. Sicer ji pripada odpravnina v višini 35.000 evrov bruto, njena razrešitev pa je bila izglasovana precej tesno.