Dajte si priložnost za samospoznanje

Prekinitev ljubezenskega razmerja je lahko dobra priložnost, da naredite nekaj za sebe.

Objavljeno
17. november 2011 16.33
Posodobljeno
20. november 2011 13.00
Da. M.
Da. M.

Namesto da svojemu bivšemu na telefonu pustite številne neodgovorjene klice in nešteto sporočil, se raje posvetite sebi in zaživite na novo. Avtorica številnih ljubezenskih nasvetov Robin Gorman ponuja koš nasvetov za hitrejše in lažje prebolevanje.

Poglobite se vase

Prvi in za Gormanovo najpomembnejši je, da si za prebolevanje propadlega razmerja vzamete toliko časa, kolikor ga potrebujete. Kar seveda ne vključuje vstopa v novo razmerje. Lažje vam bo, če boste o svojem bivšem govorili le z osebami, ki so vam res blizu in ne obnavljali zgodbe vsakemu znancu, ki ga srečate na cesti. Pri uživanju v samskem obdobju se poglobite v vsa nekdanja razmerja. Zelo verjetno je, da boste hitro spoznali napake, ki ste jih počeli. Da vam analiziranje ne bo vzbudilo sovražnosti do celotnega moškega roda, imejte v mislih, da niso vsi enaki.

Čas za sprostitev

Sveže samska si privoščite divjo noč s prijateljicami, alkoholu pa ne dovolite, da v vas vzbudi spomine in obupano jokanje sredi diskoteke. Kakšen dan naj vam bo v tolažbo tudi nezdrava hrana.

Zapolnite proste trenutke

V samskem obdobju, ki naj po mnenju Gormanove traja vsaj pol leta, si omislite novi hobi, vpišite se na tečaj tujega jezika, berite knjige, za katere prej niste našle časa. Klasična recepta za strto srce sta še nakupovanje in obisk frizerja. Veliko časa, med katerim ne boste mislili na nekdanjo ljubezen, vam bo vzelo kuhanje. Preizkušajte nove recepte, pecite slaščice in organizirajte večerje za prijateljice.

Še najpomembnejše pa je, da na vse vlaganje vase in v odnose s prijateljicami ne pozabite, ko boste spet srečno zaljubljene.