Nova zveza: kdaj je čas za prvi seks?

Seks brez obveznosti je popolnoma sprejemljiv, če se z njim strinjata oba.

Objavljeno
17. november 2011 19.20
Posodobljeno
18. november 2011 19.30
M. F.
M. F.

Včasih je težko določiti pravi čas. Še posebno v razmerju: kdaj je čas za prvi zmenek, prvi poljub, prvo povabilo domov in kdaj je čas za prvi seks. Velja namreč, da ne gre zgolj slediti poželenju ali prošnjam in moledovanju partnerja. Predvsem za ženske prvi seks pomeni prelomnico in globljo čustveno vez. Da ne boste končali zlomljenega srca, storite to s svojimi razlogi in ob času, ki bo pravi za vas.

Morda ste pripravljeni na seks z njim če...

... ste popolnoma preboleli bivšega

Če še vedno prebolevate prejšnjo zvezo, o seksu sploh ne razmišljajte. Najbrž si želite, da bi bili znova z nekom intimni zgolj zato, da bi že končno pustili preteklost za seboj. Mnoga dekleta razhod močno prizadene in prehitro skočijo v drugo posteljo, na koncu pa ostanejo z občutkom praznine in še večjega nezadovoljstva. Seveda želite biti znova srečni, a seks zgolj z namenom, da bi pozabili preteklost, sreče ne prinese. Najprej razčistite s svojimi občutki, šele nato razmišljajte o telesni ljubezni.

... ne čutita potrebe po zvezi in iščeta zgolj zabavo

Da, prijatelji samo za seks so v redu. Ampak takšne zveze so lahko izjemno nevarne. Meja med prijateljstvom in ljubeznijo je pogosto zabrisana. Če sta oba samska in se dokončno zmenita, da ne iščeta obvez in razmerja, ampak zgolj telesno sprostitev, potem storite to. Če pa razmišljate, da bo zveza nekoč postala kaj več, potem raje ne. Imeli boste zlomljeno srce, če (ker) se to ne bo zgodilo.

... je res pravi

Je? Ste prepričani? Bosta živela srečno do konca svojih dni? Včasih se zgodi, da vse to veste takoj. V tem primeru so dvomi odveč. Če ste seveda prepričani, da on čuti prav tako kot vi.

... veste, da ne boste obžalovali

Seks naj bi bil prijetno doživetje. Intimnost s pravo osebo je čudovita. Če pa se že ob misli nanjo počutite nelagodno, najbrž ni pravi. Menite, da bi lahko svoje dejanje obžalovali? Potem raje počakajte na pravega. Tistega, ob katerem ne boste imeli občutka, da bi morali svoje dejanje skrivati ali ga obžalovati.