Moški niso kot vaše prijateljice

Ni res, da ne pokliče, ker mu niste zanimivi, ampak je le preveč zaposlen.

Objavljeno
17. november 2011 08.49
Posodobljeno
18. november 2011 07.53
M. F.
M. F.

Veste, zakaj so ženske najpogosteje razočarane nad svojimi dragimi? Zato ker pričakujejo, da se bodo obnašali tako, kot se obnašajo same ali njihove prijateljice, in jim ne dopuščajo, da bi bili to, kar so: moški. Drage dame, spomnite se, da so oni z Marsa, zato njihovi možgani delujejo drugače. Namesto da obupujete in obsojate, spoznajte, za kaj sploh gre. Tako vsaj svetuje Alison Armstrong, znana učiteljica in strokovnjakinja za razumevanje ljubezenskih zvez in ljudi na sploh, skratka ženska, ki ji nič človeškega ni tuje.

»Ko boste začele spoznavati pripadnike nasprotnega spola, boste razumele, da oni ne razmišljajo in ravnajo napačno. Res pa je, da razmišljajo in ravnajo popolnoma drugače kot ve. Takrat boste na vse skupaj gledale z drugačnimi očmi,« pravi Armstrongova in naniza nekaj najočitnejših primerov.

Če vas vpraša, ne pomeni, da nima domišljije

Kadar moški vpraša, kaj bi želeli početi na zmenku, to stori zgolj z namenom, da bi vam ugodil in poskrbel, da bi se kar najbolje počutili. »Ženske pa si takšno vprašanje največkrat razlagajo, kot da je len, da se mu ne ljubi potruditi ali da nima domišljije,« pojasnjuje Alison Armstrong.

Prvič naj plača on

Na prvem zmenku se ponudite, da boste plačali. Če boste vztrajali, se ne čudite, da vas ne pokliče več. On si bo to razlagal, kot da vam ni všeč, da ga nočete več videti in mu ne želite ostati nič dolžni.

Večopravilnost ni njihova vrlina

Če vas moški, s katerim se videvate, ne pokliče vsak dan je najbrž zelo zaposlen. Vi se vprašujete, ali si res ne more vzeti nekaj trenutkov in zavrteti vašo številko. »Ko se moški povsem posveti eni zadevi, razmišlja samo o njej. Drugače je pri ženskah, ki govorijo po telefonu, zraven pišejo elektronsko pošto, z mislimi pa so povsem drugje. Večopravilnost je domena žensk,« trdi Alison.

Če boste končno spoznale te razlike in se sprijaznile s temi razlikami, bo vaše ljubezensko življenje mnogo zabavnejše, predvsem pa lepše in brezskrbnejše. S svojim dragim boste lažje komunicirali, ga bolj spoštovali in oba bosta v zvezi dobila vse, kar potrebujeta.