Nekaj neposrečenih izgovorov za prevaro

Le katera prevarana bi jim nasedla?

Objavljeno
29. oktober 2011 09.09
Posodobljeno
30. oktober 2011 13.00
M. F.
M. F.

Če bi se kdo domislil in pripravil razstavo najbolj neposrečenih opravičil, ki sledijo prevari partnerja, bi bili naslednji »eksponati« zagotovo najbolj v ospredju. Preberite, kako so se po skokih čez plot zagovarjali nekateri moški, ko so za njihova dejanja izvedele njihove žene in ves svet.

»Zato, ker ... sem lahko,« je po aferi z Moniko Lewinski v enem od intervjujev na vprašanje, zakaj je imel spolno afero z mlado damo, odgovoril nekdanji predsednik ZDA, Bill Clinton.

»Zato, ker te preveč občudujem,« je poskušal  Angelino Jolie potolažiti njen takratni mož, nezvesti Billy Bob Thorton po aferi z natakarico.

»Kabala mu je sprala možgane.« To v bistvu ni bilo opravičilo ameriškega bejzbol zvezdnika Alexa Rodrigueza, ki si je privoščil vročo afero Madonno. To razlago je drugim ponujala njegova razočarana žena Cynthia. »Zdi se, kot da je Madonna prevzela nadzor nad njegovim umom,« je zaupala prijateljici.

»Sem pač poseben,« je ameriški senator iz Južne Karoline in nekdanji kandidat za predsednika ZDA John Edwards zapisal v sporočilu za javnost po tem, ko je prišla na dan njegova afera z eno od organizatork njegove kampanje Hunter Rally. Takole je zapisal: » V duhu moje kampanje sem začel verjeti in še vedno verjamem, da sem poseben in si zato lahko privoščim več.«

»V temi ste zame vse enake!« je nekoč dejal čustveni, a promiskuitetni Pablo Picasso. »Kot sta si podobni dve pudljici, tako sta si podobni dve ženski,« je še dodal.

»Samo opravljam svoje delo,« se je hladno odzval v enem od intervjujev  John Bon Jovi  In dodal: »Nezvestoba je sestavni del poklica rock zvezdnika.« Presenetljivo je, da to ni zamajalo njegovega zakona. Že 22 let je poročen s karate trenerko Dorotheo Harly.

» Odvajanje mi ni uspelo,« je jokal David Duchovny, odvisnik od ljubezni, a take, ki mu je je boljša polovica ni mogla zagotoviti, zato je za svoje težave poiskal tudi strokovno pomoč. Te se žal ni obnesla.

Čeprav si je Peter Cook pokušal pomagati s spletno pornografijo in je zanjo odštel velike vsote denarja, je koncu pristal ob pravi ženski. Svojo ženo, supermodel Christie Brinkley, je prevaral z 18-letno asistentko. Takole se je opravičeval: »Potrebujem pozornost. Malo priznanja, pozornosti in zahvale za moj trud in čas.« Njegovi razlogi so mu prinesli tudi umazano ločitev.

»Seks zdravi moje glavobole,« je dejal nekdanji predsednik ZDA John F. Kennedy in s tem opravičeval svoje zunajzakonske afere. »Če vsake tri dni ne uživam v ženski družbi, me strašno začne boleti glava!«

No, ja, konec koncev so tudi slavni krvavi pod kožo, njihovi izgovori pa bi najbrž prinesli točke le v kategoriji: izvirno.