Orgazem ni tako daleč

Napetosti in skrbi pustite pred vrati spalnice.

Objavljeno
14. november 2011 09.00
Posodobljeno
14. november 2011 22.00
M. F.
M. F.

Čas je za malce ljubezni. Seveda ste polni pričakovanja, obenem pa vas skrbi, da – kot že tolikokrat prej – ne boste doživeli vrhunca. Ne veste, kaj počnete narobe, veste le, da izjemno težko doživite orgazem (morda sodite celo med tiste, ki ga še nikoli niso). O tem, kako ga vendarle doseči, ste prebrali že ogromno. Veste, da si lahko pomagate z dolgo predigro, igračkami in s še čim. Morda pa vam bodo na poti do tja pomagali tudi naslednji koraki. Sledite jim in ... srečno!

Prvi korak: Spoznajte se
Če sami ne boste svojega telesa dodobra spoznali, boste težko namignili partnerju, kaj vas najbolj osrečuje. Znebite se vseh miselnih strahov in dilem ter svoje najobčutljivejše točke poiščite sami. Brez zadrege, kajti če se boste sramovali svojih intimnih delov, se zagotovo ne boste počutili prijetno, ko jih bo raziskoval on.

Drugi korak: Imejte radi svoje telo
Obremenjevanje z drobnimi pomanjkljivostmi so velike ovire na poti do orgazma. Biti zadovoljni s svojim videzom in imeti rad svoje telo pomeni sprejemati sebe tako, kot vas sprejema on, ki v vročici noči sploh ne opazi vsega tistega, s čimer morda niste zadovoljni sami.

Tretji korak: Prepustite se
Ko ležite ob svojem dragem, se popolnoma sprostite in dopustite, da vas odnesejo čustva. Morda vam bo pomagal kozarček vina pred ljubezenskimi igricami. To vas bo zagotovo sprostilo, ne bo pa zameglilo vaše presoje.

Četrti korak: Odmislite vse ostalo
Pogosto se ženske, ki imajo težave z doseganjem orgazma, preveč obremenjujejo z mnogimi neprijetnostmi, s katerimi se soočajo v življenju. S tem se oropajo za marsikatero prelepo izkušnjo. Vsaj za trenutek pozabite na otroke, službo, perilo in nakupe ter se v celoti prepustite občutkom tam spodaj in užitkom, ki vam jih prinašajo.