Prepovedano: ne hvalite svoje bivše

Za lepo sedanjost pustite bivšo v preteklosti

Objavljeno
09. november 2011 08.59
Posodobljeno
10. november 2011 06.00
M. F.
M. F.

Pametni moški ve, kaj lahko in česa nikoli ter pod nobenim pogojem ne sme reči svojemu dekletu. Še posebej, kadar pogovor nanese na njegovo bivšo. Če si ne želite ljubosumnih izpadov in sumničavih zasliševanj, sledeča dejstva raje zamolčite, pa čeprav se jih sami še tako radi spominjate.

Če bi hotela, bi lahko bila manekenka

Nihče ne posluša rad o tem, kako je bil nekdo pred njim popoln in lep. V vsaki ženski bi taka pripomba vzbudila ljubosumje in številne komplekse. Res ni pošteno, da pred vašo drago izjavite kaj takega.

Moja mama si je resnično želela najine poroke

Ne gradite še višjega zidu med vašo mamo in novim dekletom. Resda se morda že prej nista najbolje razumeli, a s tako pripombo bi na ogenj prilili le še več olja in zapravili vsakršno možnost, da bi bilo dekle pred morebitno taščo kdaj koli sproščeno.

V postelji si je upala več

Stavek, ki bo nedvomno zanetil prepir. Še posebej, če tisti »več« še podrobno opišete. Če je vaša bivša v nečem uživala, to še ne pomeni, da bo tudi tista, ki je zdaj na njenem mestu. Sploh pa, ni ji treba početi nečesa, česar noče. Sploh pa ne zato, ker vi ne morete pozabiti preteklosti.

Vsi moji prijatelji so jo oboževali

S tako nepremišljeno izjavo boste pri vaši dragi izzvali bes. Nihče namreč noče tekmovati z duhovi iz preteklosti in s sencami, ki vas nočejo zapustiti. Naj z vašimi prijatelji osnuje odnos, ki bo neodvisen od tega, kako se je z njimi razumelo vaše nekdanje dekle.

Še vedno je zaljubljena vame

Krasno! Zdaj bo živela v večnem strahu, da se bo od nekod priplazila njena pojava in vas speljala. In roko na srce, strah je povsem upravičen. Kajti moški, ki kaj takega izjavi pred svojo novo drago, najbrž ni dovolj moder, da bi zavrnil nespodobno povabilo.