Se zavedate ljubezenskih napak?

Ženske, ki dopustijo, da partner nadzoruje njihovo življenje, so na koncu vedno razočarane.

Objavljeno
12. november 2011 07.57
Posodobljeno
12. november 2011 14.00
M. F.
M. F.

Od prvega zmenka, prvega poljuba do prvega intimnega srečanja nekateri storijo kar nekaj napak, ki jih na koncu pripeljejo da razhoda ali nesrečne ljubezenske zveze. Največkrat se jih sploh ne zavedajo in se zato sprašujejo, zakaj jim sreča v ljubezni ni dana. Sodite mednje tudi sami? Morda zato, ker povsem podzavestno ponavljate vzorce obnašanja, ki bi jim lahko rekli ljubezenske napake. Katere so najusodnejše?

Vedno na voljo

Spoznali ste princa svojih sanj in vsak prosti trenutek želite preživeti z njim, svoje načrte prilagajte njemu, ob tem pa zanemarite vse, kar ste imeli radi prej. Srečno ste zaljubljeni, a ko se čustva umirijo, v vašem življenju zazeva praznina. To se ne bi zgodilo, če bi znali poiskati ravnovesje med svojimi aktivnostmi in časom, ki ga namenjate njemu. Ne bodite mu vedno na voljo, trenutke, ko mu boste, bo tako znal še bolj ceniti.

Hitro v posteljo

Še posebej, če si želite dolge zveze, malce počakajte. Ne prehitevajte, vzemite si čas, da se bolje spoznata, in ne začnite razmerja graditi na seksu. Če je resnično pravi, bo to znal ceniti in graditi z vami.

Živite življenje tako, kot hoče on

Ženske, ki dopustijo, da partner nadzoruje njihovo življenje, bodo na koncu razočarane. V najboljšem primeru bodo razmerje zapustile, v najslabšem pa se partnerju popolnoma podredile in od njega postale odvisne. Nadzor ni ljubezen, zato zagovarjajte svoja stališča, stvari in ljudi, ki jih imate radi.

Prehitro obupate

Še ena napaka, ki jo boste lahko obžalovali do konca življenja. Naveličani iskanja se odločite za nekoga, čeprav ste že od vsega začetka prepričani, da ni pravi. Verjemite, bolje je počakati.

Imate previsoka pričakovanja

Nemogoče je pričakovati, da bo partner poznal rešitve za vse tisto, kar vas tare, ter da bo zapolnil vse praznine, ki zevajo v vašem žiljvenju.  Izberite takega, ki vam bo znal prisluhniti in vas bo razumel, in ne iščite nekoga, ki bi znal rešiti vse vaše težave.

Hočete, da bi postal drugačen

Ne poskušajte ga spreminjati. Nikoli ne bo postal popolnoma drugačen. Kakšno navado, ki vam je zoprna, boste sčasoma morda lahko zatrli, po značaju pa bo najbrž ostal tak, kot je. Če seveda potrebe po spremembi ne bo začutil sam.