Silikonska dolina na večerji z Obamo

Medije najbolj muči to, da ne vedo, o čem sta govorila Steve Jobs in Barack Obama.

Objavljeno
18. februar 2011 11.14
T. L.
T. L.
SAN FRANCISCO – Okoli zdravstvenega stanja ustanovitelja Appla, 55-letnega Steva Jobsa, se vrtijo ugibanja ameriških medijev po njegovi sinočnji večerji v družbi ameriškega predsednika Baracka Obame. Večerja je trajala dve uri, predstavniki medijev pa nanjo niso imeli vstopa, o dogodku pa bolj ali manj molči tudi Bela hiša.

Ameriški mediji se zelo trudijo, da bi izvedeli, o čem sta govorila Obama in Jobs, potem ko je tabloid The National Enquirer objavil fotografije izčrpanega Jobsa, ki zapušča bolnišnico, kjer se zdravi zaradi raka na trebušni slinavki. No, ameriški mediji so takoj angažirali zdravnike, da so analizirali fotografijo in na podlagi tega ugotovili, da Jobsu ostaja le še šest tednov življenja.

Obama je na večerji zbral cvet ameriškega tehnološkega napredka, saj so mu družbo delali facebookovec Mark Zuckerberg, šef Oracla Larry Ellison, twitterjevec Dick Costolo, vodilni ljudje iz Googla, Yahooja, Cisco Systemsa in še nekaj drugih močnih podjetij.

Jay Carney, tiskovni predstavnik Bele hiše, je dejal, da so se pogovarjali o predsednikovih predlogih za raziskovanje in razvoj tehnologije v velikih podjetjih – s ciljem, da se v petih letih podvoji izvoz in zaposlijo milijoni Američanov.