Škoberne brez podpore med poslanci

Tomažu Bromšetu se ravnanje sodišča zdi nerazumljivo.

Objavljeno
01. februar 2011 12.43
Šp. S./STA
Šp. S./STA
LJUBLJANA – Tomaž Bromše, odvetnik celjskega sodnika Milka Škoberneta, je napovedal, da bo v primeru zavrnitve pritožbe na odreditev pripora Škobernetu na vrhovno sodišče naslovil zahtevo za varstvo zakonitosti. Hkrati se bo pritožil na ustavno sodišče. Zagovornik Bromše je namreč prepričan, da so njegovi stranki močno kršene ustavne pravice, ki mu kot sodniku pripadajo.

Na odreditev pripora se je pritožil, saj vztraja, da je bila Škobernetu, osumljenemu jemanja podkupnine, kršena z ustavo zagotovljena imuniteta. Parlamentarna mandatno-volilna komisija je že v četrtek odločila, da se Škobernetu imuniteta ne podeli, kar mora potrditi še državni zbor. Poslanci bodo o sklepu mandatno-volilne komisije odločali na današnjem nadaljevanju januarske seje.

Okrožno sodišče v Ljubljani je Bromšetovo pritožbo na odreditev pripora po pošti prejelo v ponedeljek. O njej bo odločilo v zakonskem roku 48 ur. Pritožbe, poslane prek telefaksa že v soboto, tako ne bodo upoštevali. Bromše je ob tem dejal, da se mu ravnanje sodišča zdi nerazumljivo.

Škobernetu je bil v petek odrejen enomesečni pripor zaradi bojazni, da bi uničil sledove kaznivega dejanja ali vplival na priče. Bromše se je na odreditev pripora pritožil, ker meni, da je neutemeljen.

V kriminalistični akciji sredi minulega tedna sta bila zaradi suma vpletenosti poleg Škoberneta pridržana tudi direktor podjetja Komunala Laško Marjan Salobir in celjski podjetnik Esad Ramić.

Škoberneta naj bi pridržali zaradi suma, da je v zameno za podkupnino odpravil mednarodno tiralico za Esada Ćehajića, osumljenca kaznivih dejanj, povezanih s prostitucijo in goljufijami.