Slovenija je do vratu v blatu

Obrtniki vladi dajejo en mesec časa, preden bodo »ustavili« Slovenijo.

Objavljeno
09. marec 2011 17.22
Aleksandar Lukić
Aleksandar Lukić
LJUBLJANA – »V petek nadaljujemo nepokorščino. Ob 17.00 bomo začeli dvigovati gotovino na bankomatih, nadaljevali bomo v soboto in nedeljo, v ponedeljek pa gremo na bančna okenca,« je danes za Slovenske novice napovedal podpredsednik upravnega odbora pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije Jani Ulaga. Pojasnjuje, da so se sicer zgodili nekateri premiki, predvsem z ministrstvom za pravosodje, vendar se še vedno niso poenotili glede sive ekonomije in delovnopravne zakonodaje.

En mesec imajo časa

Na zbornici poudarjajo, da če bo uskladitev mogoča in če bo roke podpisal tudi predsednik s svojimi ministri, je še mogoče ustaviti državljansko nepokorščino, sicer pa bodo nadaljevali po programu. Najbolj nezadovoljni so v najmočnejših sekcijah, ki so tudi najbolj na udaru – to sta avtoprevozniška in gradbeniška sekcija. Ti za 18. april napovedujejo ustavitev Slovenije, če se vlada ne bo ustrezno odzvala. »Vladi damo en mesec časa, dovolj časa, da uredi te zadeve,« pravi Ulaga.

Rešujemo celotno Slovenijo

»Ne želimo destabilizacije te države niti te vlade. Ni samo ta vlada kriva za vse nepravilnosti, ki so znotraj malega gospodarstva. Le problemi so tako narasli, da so postali nevzdržni. Poslovna morala je na tako nizki ravni, kot še ni bila, in zakonodaja se ne spreminja!« Tako pravi podpredsednik, ki poudarja, da ne rešujejo samo malega gospodarstva, temveč celotno Slovenijo, ki je do vratu v blatu.

»Od okoli 650 do 670 ljudi, ki so bili na sestankih, sta samo dva podvomila, da bo akcija uspela. Proti je bil le eden,« pravi Ulaga in dodaja, da najverjetneje zaradi političnih povezav. Kdo je bil ta, ni želel razkriti.

Ulaga za 16. marec napoveduje mirne dostojanstvene sprehode predstavnikov slovenske obrti: »Okoli tri tisoč ljudi se bo zbralo. To bodo demonstracije solidarnosti, da pokažemo, da smo enotni.«