Slovenija se bori na dveh frontah

Hrvati pozivajo svoje državljane, naj se jim pridružijo, saj bodo kmalu napovedali vojno.

Objavljeno
25. februar 2011 19.15
Sebastijan Ozmec
Sebastijan Ozmec
LJUBLJANA – Še danes se priključi eRepubliki in reši eHrvaško pred invazijo Srbov, Madžarov in Slovencev,« lahko beremo poziv mladih hrvaških računalniških fanatikov, ki svoje sodržavljane pozivajo, da se jim pridružijo v virtualni vojni na svetovnem spletu in obračunajo z nezaželenimi sosedami. Tako lahko končno storijo tisto, česar niso storili politiki v toliko letih; prisvojijo si ozemlje, ki si ga tako želijo.

Gre za dogajanje v internetni igrici, imenovani eRepublik, ki jo igra na stotisoče ljudi po vsem svetu, seveda tudi vsi narodi nekdanje Jugoslavije. In ravno med njimi nenehno potekajo virtualne vojne. Prišlo je že tako daleč, da Slovenija v igrici sploh nima več svojega ozemlja, saj so ga povsem okupirali sosednji narodi, predvsem Hrvati.

To pa za naše južne sosede še vedno ni dovolj in že pozivajo: »Pomagaj tudi ti naši virtualni domovini! Napadli in osvojili smo pol Slovenije, za zdaj, in gremo še naprej ... Potrebujemo večje število igralcev, da bi lahko napredovali. Nasprotniki so številno močnejši od nas, zato je vsakdo, ki se priključi, korak naprej v zaustavljanju groženj naši državi. Pred letom dni smo okupirali celotno eSrbijo, ampak potem so oni pripeljali 1000 igralcev in osvojili Hrvaško. Zdaj smo svobodni, ampak nam spet grozijo. ESrbija je ena izmed najmočnejših držav v igri in ima največ igralcev, okupirali so naše zaveznike BiH, zdaj pa gredo nad nas.«

Napoved vojne je povsem razblinila namero državljanov eSlovenije, da bi bila naša država tista, ki se trudi za mir v svetu in se izogiba nepotrebnim spopadom. Tako se je eSlovenija do zdaj zapletla že kar v nekaj vojn; trenutno potekata dve, z Italijani in Slovaki. Če nas tujci ne bodo povsem okupirali, pa se bo v bližnji prihodnosti spet zgodila epska bitka z našimi južnimi sosedi.

Majhna eSlovenija, ki ima samo 761 prebivalcev, se je kljub temu postavila po robu tistim, ki hočejo naše ozemlje. V nasprotju z visoko politiko?