Slovenijo zbudile rdeče Novice

Na ulici smo razdelili 300.000 brezplačnih izvodov.

Objavljeno
02. marec 2011 09.35
M. D.
M. D.
LJUBLJANA – Pred poslopjem Slovenskih novic na Dunajski 5 za ljubljanskim Bežigradom je bilo danes vse rdeče. V rdečem anoraku je predsednik uprave Dela Jurij Giacomelli predstavil prenovljene in vsebinsko obogatene Novice, s sokom iz rdečih pomaranč v prav tako rdečih anorakih z logotipom časopisa pa so mu odzdravili novinarji, uredniki, poslovni partnerji in gostje. Drugi marec se je v zgodovino najbolj branega časnika v državi zapisal z velikimi, rdečimi črkami. In zapomnili si ga bodo tudi Slovenci: mednje smo razdelili kar 300.000 zastonjskih izvodov!

»Sloveniji sporočam: rdeča je barva Slovenskih novic,« je poudaril Giacomelli. »Dnevi, kot je današnji, so v življenju vsakega tiskanega medija na svetu zelo redki, pravzaprav izjemni. Dogajajo se na kar nekaj let, tudi desetletij. Novice bodo tako maja svoj 20. jubilej praznovale v novi obleki,« je dodal odgovorni urednik Novic Bojan Budja.

Poslovni direktorici Slovenskih novic Dragici Grilj pa se je zaradi časopisa prihodnosti, kakor ga je poimenovala, na glavo postavilo osebno življenje. Ne v negativnem pomenu, vendar je tako kot vsa ekipa zadnje mesece tudi zaradi bodrenja svojcev zmogla v uredništvu preživeti dneve in noči. Samo s skupnimi močmi, vzajemnim spodbujanjem se je lahko rodil nov otrok, Novice, ki bodo še naprej časopis, kot ga še ni bilo. Vsi skupaj upamo, da boste spoštovane bralke in bralci posegali po njem enako ali celo vztrajneje, kot ste do zdaj.

Poglejte si galerijo, v kateri se je nabralo preko sto fotografij!