Sodnik o odpravi pripora Škobernetu

V ponedeljek so pripor že odpravili drugemu osumljenemu v zadevi, Esadu Ramiću.

Objavljeno
16. februar 2011 11.18
T. L./STA
T. L./STA
LJUBLJANA – Preiskovalni sodnik ljubljanskega okrožnega sodišča bo danes odločal o morebitni odpravi pripora celjskemu sodniku Milku Škobernetu. V ponedeljek so pripor že odpravili drugemu osumljenemu v zadevi, celjskemu poslovnežu Esadu Ramiću.

Tiskovna predstavnica ljubljanskega okrožnega sodišča Tanja Glogovčan je pojasnila, da je Škobernetov zagovornik Tomaž Bromše podal predlog za odpravo pripora, sodišče pa bo o tem odločalo danes. Javnost bo obveščena šele, ko bo sodišče dobilo potrdilo, da je Škoberne seznanjen z odločitvijo.

Ramić že na svobodi

Ramića so, kot smo omenili, izpustili že pred dvema dnevoma. Takrat so zaslišali eno od prič, Ramićev zagovornik Rafael Mohorko pa je zatem podal predlog za odpravo pripora. Tožilka se je s predlogom strinjala.

Škoberne je bil januarja pridržan zaradi suma, da je v zameno za podkupnino odpravil mednarodno tiralico za Esada Ćehajića, osumljenca kaznivih dejanj, povezanih s prostitucijo in goljufijami. V kriminalistični akciji konec januarja sta bila zaradi suma vpletenosti v zadevo poleg Škoberneta pridržana tudi direktor podjetja Komunala Laško Marjan Salobir in celjski podjetnik Esad Ramić. Preiskovalni sodnik je za Škoberneta in Ramića odredil mesec dni pripora.

Predsednik vrhovnega sodišča Branko Masleša je sicer Škobernetu izrekel začasno odstranitev iz sodniške službe oziroma suspenz. Suspenz traja do dokončne odločitve o razrešitvi sodnika.