Srb, ki je indijski princ

Dragan Dragutinović je z zadnjo prevaro nameraval pridobiti 55 milijonov evrov.

Objavljeno
17. februar 2011 13.44
Mo. S.
Mo. S.
MILANO – Italijan srbsko-hrvaškega porekla Dragan Dragutinović, ki so ga aretirali v Milanu, je razglašen za princa goljufij v zvezi z nepremičninami. Zanimivi vzdevek so mu nadele kar mednarodne policijske enote.

Po poročanju srbskega portala Alo, ki povzema italijanski Corrierre de la serra, se je Dragutinović pri svojih prevarah predstavljal kot indijski poslovnež in princ, vnuk enega najbogatejših maharadž in celo lastnik banke. V prestižnem predelu Milana si je izboril izgradnjo nepremičnine, vredne 55 milijonov evrov, ujeli pa so ga tik pred njeno predvideno prodajo, ki bi mu prinesla bogastvo.

Prejšnji četrtek, na svoj 33. rojstni dan, je naletel na rutinski policijski pregled, vendar so ga izpustili. Naslednji dan naj bi uspešno končal svojo najobsežnejšo goljufijo, a se je ujel. Pred hotelom v Milanu je čakal na limuzino, s katero se je nameraval odpeljati na sestanek s kupci nepremičnine. Limuzino je ustavila policija in končala predvideni podvig, saj sta bila v vozilu še dva znana kriminalca, s katerima je Dragutinović nameraval odpreti namišljeno podjetje, kamor bi dobljeni denar prenesli.

Dragutinović je rojen v mestu Lanusei, njegovi starši pa prihajajo iz Srbije oziroma Hrvaške. Policija mu je bila za petami že od leta 2009, ko je bil osumljen ropa. Imel naj bi kar 16 lažnih identitet in bogato policijsko evidenco.