Šrota tožijo za 116,7 milijona evrov

Odškodninske tožbe so vložile Pivovarna Union, Radenska, Fructal in Delo.

Objavljeno
16. februar 2011 10.31
T. L./STA
T. L./STA
LJUBLJANA – Štiri odvisne družbe Pivovarne Laško so vložile odškodninske tožbe zoper družbo Atka-Prima kot nekdanjo koncernsko krovno družbo laške pivovarne ter njenega lastnika in nekdanjega prvega moža Pivovarne Laško Boška Šrota. Z njimi zahtevajo plačilo odškodnin v skupni višini 116,7 milijona evrov.

Družbe Pivovarna Union, Radenska, Fructal in Delo so odškodninske tožbe pri pristojnih sodiščih vložile v torek, je uprava Pivovarne Laško danes sporočila prek spletnih strani Ljubljanske borze. Odškodnine zahtevajo, ker naj bi bile oškodovane zaradi poslov toženih strank v letih 2008 in 2009.

Obstaja možnost, da bodo odvisne družbe iz naslova oškodovanja v prihodnosti vložile še dodatne odškodninske tožbe, saj celotni obseg škode, ki so jo utrpele, tudi zaradi še nedokončanih sodnih postopkov v tem trenutku ni znan.

Že pred mesecem dni je pri okrožnem sodišču v Celju odškodninsko tožbo zoper družbo Atka-Prima in Boška Šrota vložila tudi Pivovarna Laško. Z njo prav tako zaradi poslov v letih 2008 in 2009 zahteva plačilo odškodnine 13,34 milijona evrov.