Türkovi prodajajo mercedesa

V predsednikovem uradu bodo mercedesa zamenjali za škodo.

Objavljeno
10. marec 2011 19.07
Ksenija Koren
Ksenija Koren
LJUBLJANA – Za 3825 evrov lahko kupite mercedesa E 430, ki je bil doslej protokolarno vozilo v uradu predsednika republike Danila Türka. Kot so nam sporočili z urada, za avtomobil letnik 2000, ki se prodaja prek uradnega lista z zbiranjem ponudb, doslej ni bilo zanimanja, zato je izklicna cena s 4500 evrov že spuščena za 15 odstotkov. Prodajajo ga po ceni, ki jo je določil sodni cenilec, medtem ko nam je avtomobilski strokovnjak ocenil, da bi osnovni model novega vozila stal od 70 tisočakov navzgor.

Predsednikovi so sicer mercedesu že poiskali nadomestilo. V hišo bo prišla škoda superb. Tomo Juvan z urada je pojasnil, da gre za »vozilo za protokolarne namene, ki bo namenjeno prevozu gostov, ne predsednika republike«. Pa tudi uslužbencem urada. Ta ima sicer za prevoz predsednika Toyotin hibridni avtomobil, čeprav ga na cesti večino časa srečujemo v Audijevi podaljšani osmici ali terencu BMW X5, ki pa sta v lasti policije, ki varuje predsednika.

Urad kupuje avtomobil prek javnega razpisa na portalu javnih naročil. Iskali so avtomobil v vrednosti do 48 tisočakov. Pojasnjujejo, da bodo z njim nadomestili enajst let starega mercedesa E 430, s katerim so včasih prevažali tudi predsednikovo ženo. Ponudniki so prijavili še saaba 9-5, BMW 535i in mercedesa E 350 CDI. Na uradu pojasnjujejo, da so škodo izbrali, ker je bila ponudba najcenejša.