Trije otoki na prodaj za 200 milijonov evrov

Otoki z imeni Gallo Lungo, Rotonda in Castelletto so v zasebni lasti že skoraj eno stoletje.

Objavljeno
21. februar 2011 18.45
Ma. F./STA
Ma. F./STA
NEAPELJ – Ob obali Amalfi na jugu Italije so na prodaj trije zasebni otoki Li Galli in posestvo Villa Tre Ville v bližini obalnega mesta Positano. Otoki in posest, ki so v lasti 70-letnega italijanskega hotelirja Giovannija Russa, so skupaj ocenjeni na 195 milijonov evrov.

Otoki Gallo Lungo, Rotonda in Castelletto so v zasebni lasti že skoraj eno stoletje, med bolj znanimi lastniki pa je bil tudi ruski baletnik Rudolf Nurejev. Na največjem otoku so tri vile in kamniti stolp s skupaj 2500 kvadratnimi metri bivalnih površin, okoli 1600 kvadratnimi metri teras s pogledom na mondeni otok Capri in obalno mesto Positano ter pristajališče za helikopterje (heliodrom).

Posestvo Villa Tre Ville, od Positana oddaljeno dva kilometra, vključuje tri med seboj povezane vile z 19 apartmaji z več kot 2900 kvadratnimi metri bivalnih površin, tri bazene s slano vodo in heliodrom. Russo, ki je posestvo odkupil od enega najbolj znanih italijanskih opernih in filmskih režiserjev, Franca Zeffirellija, je v obnovo posesti v zadnjih šestih letih vložil okoli 28 milijonov evrov. Russo otoke prodaja, saj namerava preostanek življenja potovati po svetu.