Trump ni resen protikandidat

Za predsedniško kandidaturo trenutno išče podporo med republikanci.

Objavljeno
07. marec 2011 10.52
T. L./STA
T. L./STA
NEW YORK – Slavni slovenski zet Donald Trump danes v ameriško zvezno državo Iowo, kjer bodo 6. februarja 2012 prva strankarska zborovanja za izbiro republikanskega predsedniškega kandidata, pošilja svojega svetovalca Michaela Cohena. Trdi sicer, da se o predsedniški kandidaturi ne bo odločil do objave zadnje epizode svoje serije Slavni pripravnik.

Cohen, ki je tudi izvršni podpredsednik Trumpovega podjetja, se bo v Iowi pogovarjal s predstavniki republikanske stranke, aktivisti in morebitnimi donatorji. Iowo sicer že intenzivno oblegajo preostali možni republikanski predsedniški kandidati, ki upajo, da bodo dobili možnost za soočenje z demokratom Barackom Obamo.

Je slaven, a nikoli ne bo predsednik ZDA


Trumpove možnosti za zmago je v nedeljo za televizijo CNN ocenil republikanski senator iz Tennesseeja Lamar Alexander. »Trump nima absolutno nobene možnosti za osvojitev republikanske predsedniške nominacije,« je dejal Alexander in dodal, da se pač vedno najdejo kandidati, ki so slavni, vendar ne bodo nikoli postali predsedniki ZDA.

Alexander je kot možne kandidate naštel nekdanjega guvernerja Minnesote Tima Pawlentyja, nekdanjega predsednika predstavniškega doma kongresa Newta Gingricha, nekdanjo guvernerko Aljaske Sarah Palin, nekdanjega senatorja iz Pensilvanije Ricka Santoruma, guvernerja Indiane Mitcha Danielsa in guvernerja Misisipija Haleyja Barboura ter nekdanjega guvernerja Arkansasa Mika Huckabeeja.

Obamo lahko ogrozi le kandidat, ki ni znan


Možnosti omenjenih republikanskih kandidatov je v isti oddaji CNN ocenil nekdanji predsedniški kandidat demokratov in guverner Nove Mehike Bill Richardson. Dejal je, da Obamova zmaga ni zagotovljena, vendar pa je namignil, da med imeni, ki se zdaj pojavljajo v javnosti, ni nobenega, ki bi mu lahko uspelo. »Obamo lahko ogrozi kandidat, ki še ni znan,« je dejal Richardson.