Truplo v kovčku

Njeno razpadajoče truplo so policisti šele zdaj našli v garaži.

Objavljeno
16. februar 2011 19.06
S. O.
S. O.
LONDON – Policisti so aretirali glasbenega učitelja iz Velike Britanije, 28-letnega Andrewa Linda, saj so v njegovi garaži v kovčku našli razpadajoče truplo 30-letne zunajzakonske partnerice Marie Stewart. Že za božič je sosedom pripovedoval lažno zgodbo o tem, da je zapustila njega in njuna dva otroka. Policisti so hišo preiskali po zaskrbljenem klicu staršev, ki niso vedeli, kje je njihova hčer.

Kmalu zatem, ko je Marie izginila, se je k Andrewu priselila nova ljubica. Ko je policija potrkala na njegova vrata, sta popivala v dnevni sobi. Njegova nova 29-letna ljubica je po besedah sosedov prava kopija prejšnje. Potem ko so jo policisti zaslišali, so jo spustili brez obtožbe, saj so ugotovili, da mu ni pomagala pri umoru.

Marie je očitno bila mrtva že tedne, saj so sosedje v zadnjem času vohali neznanski smrad, ki je prihajal iz garaže. Obdukcija je pokazala, da je umrla zaradi močnih udarcev in vbodnih ran z nožem. Zločin se je zgodil v njunem domovanju v Holmfirthu v zahodnem Yorkshiru.

Do aretacije je učitelj glasbe s triletno hčerko Isobelle, enoletnim sinom Josephom in novo partnerico živel, kot da se ni nič zgodilo. Vseeno je sosedom potožil, da ne more več plačevati 650 funtov najemnine na mesec, zato naj bi se marca odselil. Sosedje so šokirani. Tracy Barber je medijem zgroženo povedala: »Je prijeten, prijazen, tih moški, s katerim smo bili nenehno v stiku in smo se pogovarjali. Povedal mi je, da ga je Marie zapustila pred božičem. Prav smilil se mi je, saj je bil tako prijeten moški.« Zdaj gredo sosedom kocine pokonci, saj sploh ne morejo verjeti, da je Andrew živel ob truplu nekdanje partnerice. Da bi policisti ugotovili, kdaj natančno je umrla, preiskujejo, kdaj je bil njen mobilni telefon nazadnje v uporabi in kdaj je nazadnje pisala sporočila na facebooku.