TV Pink edini dobil intervju z Gadafijem

Očitno je Srbom uspelo, kar ni niti medijskim hišam CNN, BBC in Sky News.

Objavljeno
28. februar 2011 10.00
Mi. S.
Mi. S.
BEOGRAD, TRIPOLI – Srbska televizijska hiša TV Pink je minuli večer dosegla to, kar ni nobena druga velika medijska hiša – dobila je namreč ekskluzivni intervju z libijskim predsednikom Moamerjem Gadafijem.

To je prvi Gadafijev intervju za tujo medijsko hišo, odkar so se začeli spopadi v Libiji. Polkovnik je tako imel priložnost razložiti svojo stran zgodbe:

»Trenutno v Libiji ni nobenih incidentov. Vse je spet pod nadzorom države, vse oborožene bande, ki jih vodi Al Kaida, pa so obkoljene. Težava je nastala, ko so uporniki ukradli orožje in napadli vojašnice. Policija je bila povsem presenečena nad temi napadi mladih ljudi, ki so bili očitno precej drogirani. Sprva ni bilo dovoljeno streljati na njih, a ko so oni prvi ubili pripadnike policije in vojske, so ti odgovorili z ognjem.«

Dodal je tudi, da z obeh strani ni bilo veliko žrtev in da je novica o ogromnem številu mrtvih, o katerih poročajo tuji mediji, velika laž. No, vsekakor ni razkril kaj več, kot med svojimi govori na libijski televiziji.

Najbolj zanimiv del zgodbe je gotovo to, da je bil najverjetneje vroča povezava za intervju selektor libijske nogometne reprezetance Branko Smiljanić, ki je v zelo dobrih odnosih s sinom libijskega predsednika.

Miodrag Popović, urednik zunanjepolitčnih oddaj na TV Pink, ki je vztrajal, da se o Libiji poroča neposredno iz države same, za zdaj ni razkril, kako je ravno njim uspelo dobiti ekskluzivni intervju, ki ga nisodobila niti CNN, BBC ali Sky News. Nekatere medijske hiše so bile pripravljene celo plačati v zlatu – a intervju je vseeno dobil TV Pink, kjer so povedali le, da je to dokaz velikega zaupanja Moamerja Gadafija Srbiji ...

 

 

Zvočni zapis je v srbskem jeziku: