V primeru Mura ovadili pet ljudi

Preiskava je končana, ugotovili so 12 kaznivih dejanj.

Objavljeno
25. februar 2011 12.17
Mo. S.
Mo. S.
MURSKA SOBOTA – Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije na PU Murska Sobota so končali preiskavo pri obravnavi sumov kaznivih dejanj v povezavi z družbo Mura, ki je v stečaju.

Dve ovadbi za 12 kaznivih dejanj

Na Okrožno državno tožilstvo so podali dve kazenski ovadbi za 12 kaznivih dejanj, ovadili pa pet osumljencev, ki so državljani Slovenije. Zoper štiri so podali ovadbe za naslednja kazniva dejanja: zloraba položaja ali pravic, ponareditev ali uničenje poslovnih listin ter devet kaznivih dejanj poslovne goljufije na škodo pogodbenih izvajalcev del.

Zaradi ponareditve ali uničenja poslovnih listih so ovadili tudi odgovorno osebo hčerinske družbe. Ta ovadba se nanaša na predložitev poslovnega poročila (računovodskih izkazov družbe, priprava načrtov za poslovno leto 2009).

Neuradno...

Po pisanju pomurskega portala pomurje.si so ovadili nekdanjega predsednika uprave Franca Huberja, lastnika družbe Huber Nika Huberja, nekdanjega prokurista Zdenka Podlesnika, nekdanjega direktorja Murine družbe Trendline v Nemčiji Mitjo Horvata in nekdanjega predsednika nadzornega sveta Romana Ambroža, a so informacije še neuradne.

Poleg tega pa so podali tudi štiri poročila, ker elementov kaznivih dejanj niso ugotovili, ta pa zadevajo ponareditev ali uničenje poslovnih listin glede prijave iz septembra 2009, zlorabo položaja pri porabi državne pomoči, namenjene prestrukturiranju družbe in storitve svetovanja svetovalnih družb, zlorabo položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti in kršenje pravic iz delovnega razmerja pri prestrukturiranju družbe.