V smrt zaradi sošolcev

Ločitev staršev in trpinčenje vrstnikov je bilo zanjo preveč.

Objavljeno
16. februar 2011 19.17
S. O.
S. O.
WORCESTER – Priljubljena 15-letna srednješolka Natasha MacBryde se je vrgla pod vlak zaradi sošolcev, ki so se izživljali nad njo. Razlog, da so se spravili nanjo, je bila ločitev njenih staršev, Andrewa in Catherine MacBryde. Še preden je storila samomor, je 17-letnemu bratu Jamesu poslala povsem kratko SMS-sporočilo, v katerem mu je napisala le, da ga pogreša.

Natasha je hodila v šolo Royal Grammar School Worcester, kjer en letnik stane 10.000 britanskih funtov. Bila je uspešna atletinja in pridna učenka. Burna ločitev njenih staršev jo je prizadela, zaradi tega pa so se nanjo spravili tudi sošolci in sošolke, ki so jo nenehno dražili in trpinčili. V šoli so namreč večinoma otroci bogatih staršev in marsikdo izmed njih se že v mladih letih vede kot pravi snob. Boleča ločitev staršev in trpinčenje vrstnikov je bilo za najstnico očitno preveč.

Zanjo je bilo boleče že to, da se je morala z bratom Jamesom in 43-letno mamo Catherine preseliti v Bromsgrove, njen 47-letni oče Andrew pa je ostal v njihovi družinski hiši v bližnji vasici Upton Warren.

Zaradi vsega hudega, kar se ji je zgodilo, se je očitno odločila, da bo končala življenje. Našli so jo na tirih kakšen kilometer severno od železniške postaje Bromsgrove. Njeno truplo je opazil strojevodja za valentinovo v zgodnjih jutranjih urah. Policisti še vedno preiskujejo, kdaj se je vrgla na tire in kateri vlak jo je povozil.

Njena smrt je vendarle pretresla sošolce, ki so ugotovili, da so storili veliko napako. Tako se je množica dijakov med kosilom odpravila na postajo s svečami in rožami v rokah, v šoli pa so organizirali tudi slovesnost v njen spomin. Na peronu so se pojavila sporočila njenih sošolcev, eno izmed njih je še posebno zgovorno: »Bila si tako v redu in vesela punca. Ni prav, da se je vse tako končalo. Vsi, ki so se spravljali nate, si sploh ne zaslužijo, da so te spoznali.«

Njen brat James je na facebooku še pred njeno smrtjo pozval vse, ki bi vedeli, kje je njegova sestra, naj mu to sporočijo. Samo 16 minut pozneje, ob 7.57, ko je izvedel za njeno smrt, pa je napisal: »Počivaj v miru, moja prečudovita sestra, vedno te bom ljubil.« Naslednje sporočilo pa je bilo: »Želim si, da bi videla, kako so vsi žalostni zaradi tvoje smrti. Nikoli se nisi zavedala, kako popularna si. Kljub temu vem, da zdaj gledaš dol na nas in se smejiš. Vsako sekundo te bolj pogrešam.«