Večnega ubežnika ujel gram trave

Le nekaj mesecev je preživel na prostosti eden od najbolj znanih slovenskih ubežnikov.

Objavljeno
22. februar 2011 21.16
Boštjan Celec
Boštjan Celec
PRIJEDOR – Vse kaže, da ni dolgo zdržal na prostosti 35-letnik, po naših podatkih Matjaž Trampuž iz Kostanjevice na Krasu. Enega od najbolj znanih in najspektakularnejših ubežnikov iz zaporov so avgusta 2009 na okrožnem sodišču Nova Gorica spoznali za krivega tatvine in preprečitve uradnega dejanja uradni osebi. Kot nam je potrdil sodni pooblaščenec za odnose z mediji Samo Turel, je kazen prestal lani 21. septembra in odkorakal na prostost, pa čeprav na tem sodišču proti njemu potekata še dva postopka.

V pasti

Kod je blodil teh nekaj mesecev, nam ni znano, toda po naših informacijah je znova za zapahi, tokrat prijedorskega preiskovalnega pripora. V njem mu dela družbo še en znanec novogoriških policistov in sodnikov, Prijedorčan Adnan Demirović, ki je živel na Goriškem, vendar pa pri nas ni bil priden. Pred kakim letom so ga zato obsodili na tri leta zapora zaradi nedovoljene proizvodnje orožja ali razstrelilnih snovi in prometa z njimi, še dodatno leto dni bi moral v zaporu prebiti zaradi nekega drugega greha. Kajpak je Demirović po razsodbi izpuhtel in odkorakal v domovino, za njim pa smo razpisali mednarodno tiralico.

Očitno ga je v Prijedoru obiskal Trampuž in se pred nekaj dnevi skupaj z njim ujel v past policijske akcije Plantaža 2011. V Demirovićevi hiši je bil laboratorij za proizvodnjo skanka. V kopalnici so odkrili 12 cvetličnih lončkov z zemljo, 190 semen konoplje in 13 gramov marihuane. En sam gram marihuane, ki so ga odkrili v Trampuževem puntu – med racijo je bil v Demirovićevi hiši –, pa je bil usoden tudi za Slovenca in so tudi na njegovih rokah zažvenketale lisice.

Policija ju je kazensko ovadila zaradi nedovoljenega trgovanja z drogami in kajpak vtaknila v pripor. Na zaslišanju je bilo precej burno, saj sta krivdo prelagala drug na drugega. Ni jima pomagalo niti zatrjevanje, da mamilo ni bilo namenjeno nadaljnji preprodaji, ampak le za osebno uporabo.


VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: Bo ušel tudi Bosancem, potem ko je dvakraz pobegnil Slovencem?