Vojska v lov za morilci petčlanske družine

Neznanci so med spanjem zabodli zakonca in tri otroke, dvema je uspelo pobegniti.

Objavljeno
12. marec 2011 15.44
T. L./STA
T. L./STA
JERUZALEM, RAMALA – Potem ko naj bi domnevni palestinski napadalci v petek na Zahodnem bregu umorili petčlansko izraelsko družino, je izraelska vojska danes sprožila obsežno iskalno akcijo, poročajo tamkajšnji mediji. Vojska je ob tem izrazila odločenost, da napadalce oziroma napadalca pripelje pred roko pravice.

Dvema otrokoma uspelo pobegniti


Napadalci so vstopili v judovsko naselbino Itamar v bližini Nablusa na severu Zahodnega brega in ponoči z noži med spanjem zabodli zakonca ter njuna otroka, stara tri in enajst let ter trimesečnega dojenčka.Dvema otrokoma je uspelo pobegniti.

Izraelska vojska je po napadu postavila kontrolne točke in cestne zapore v smeri Nablusa ter sprožila obsežno iskalno akcijo za napadalci. Prepričani so, da so to bili palestinski skrajneži.

Izraelski premier Benjamin Netanjahu je dejal, da bodo oblasti storile vse, da zaščitijo Izraelce, in obenem od palestinskega predsednika Mahmuda Abasa zahteval, naj palestinske oblasti kaznujejo odgovorne za umor.

Palestinski premier Salam Fajad je medtem že obsodil umor judovske družine. »Odločno obsojamo vse oblike nasilja in jaz obsojam, kar se je zgodilo minulo noč v Itamarju, prav tako pa tudi obsojam vse zločine proti Palestincem,« je v Betlehemu izjavil Fajad.