Bodite mojstri serviranja

Ne pozabite, da jemo tudi z očmi.

Objavljeno
03. november 2011 09.20
Posodobljeno
04. november 2011 09.20
V. H.
V. H.

Čas praznovanj in slavij je pred vrati, zato je prav, da se nanje tudi pripravimo. Vemo, da jemo tudi z očmi, zato je zelo pomembno, ne glede na to, kako dobro kuhate, da hrano tudi primerno postrežete.

Obisk

Ko povabite prijatelje na obisk, na kavo ali čaj, jim lahko ponudite še piškote ali pecivo, ki ste ga spekli prejšnji dan. Res je, da ga lahko položite kar na krožnik, a če ga servirate in ponudite na stojalu za sladice, bo vse skupaj dobilo globlji pomen. In že samo zaradi serviranja bo sladica videti okusnejša.

Enostaven posladek

Za vsak dan je zelo prikupna in ljubka rešitev večnadstropni servirni pladenj. Nanj lahko položite piškote, kose peciva in celo sadje. Starinski, tako imenovani vintage, stil je še vedno zelo moden, zato z njim ne boste zgrešili. Steklen pladenj z drobnimi dekorativnimi dodatki bo pričaral občutek romantike in domačnosti. Modernejši pladnji so iz melamina ali porcelana pisanih barv ali celo posuti z vzorci. Ko servirate posladek, bodite pozorni tudi na barve. Če sta pecivo in pladenj barvno nezdružljiva, boste goste odvrnili od tega, da bi pecivo sploh pokusili.

Čas je za torto

Verjetno se strinjamo, da torta zasluži slavnostno serviranje. Če vam je všeč podstavek, ki ste ga dobili od babice, ga kar uporabite. Stekleni starinski podstavki so namreč lepi in dodelani, nekateri novi pa se igrajo z barvami in oblikami do te mere, da so že bizarni.