Naredite red v svoji garderobni omari

Ko se poletje poslovi, se tudi vi za nekaj mesecev poslovite od kratkih hlač in poletnih oblekic.

Objavljeno
09. november 2011 18.07
Posodobljeno
10. november 2011 08.00
Mo. S.
Mo. S.

Ko se zjutraj zbudite, je zagotovo zadnja stvar, ki si jo želite videti, nered v garderobni omari. In zgodi se, da tudi takrat, ko točno veste, kaj boste oblekli, tega nikakor na najdete. Upoštevajte nekaj nasvetov za ohranjanje reda v omari in vaši dnevi se bodo začeli lepše, predvsem pa bolj organizirano in s tem zadovoljno.

Zložite po vrsti

Majice zložite skupaj, hlače skupaj in tako naprej. Oblačila zložite lepo po vrsti, saj boste tako lažje, zlasti pa hitreje našli tisto, kar potrebujete. Pa še to; lepo zložena oblačila ne bodo zmečkana, tako da vam ne bo treba več v zadnjem hipu likati najljubše srajce.

Sezonska oblačila

Česar že leta niste nosili, tudi v prihodnje ne boste. Odločite se in naredite izbor oblačil, ki so vam ljuba in jih radi nosite, tista, ki vam v omari le jemljejo prostor, pa odstranite. Podarite jih tistim, ki jih resnično potrebujejo. Ko se poletje poslovi, se tudi vi za nekaj mesecev poslovite od kratkih hlač in ljubkih poletnih oblekic. Pospravite jih v škatle ali predale pod posteljo in v omari bo kar naenkrat dovolj prostora za vzpostavitev reda.

Barve za lažjo odločitev

Če boste imeli na enem mestu denimo le bele majice, na drugem pa le črne, boste hitreje sestavili kombinacije za nov dan. Poleg tega se vam situacija, ko ste kupili modro srajco, čeprav imate v omari skrite že štiri takšne, ne bo ponovila, saj boste imeli večji pregled nad tem, kaj sploh imate in česa ne. Namesto tega raje kupite kos, ki ga še nimate ali pa dodatek v novi, sveži barvi in obliki.