Obdajte se z zrcali

Majhna zrcala na velike stene ne sodijo.

Objavljeno
09. november 2011 09.53
Posodobljeno
10. november 2011 06.45
M. F.
M. F.

»Zrcala so kot okrasna okna, le da jih lahko po mili volji prestavljate, premeščate, dodajate ali odvzemate,« pravi notranja opremljevalka Celia Berliner. Ta »premična okna« prostore optično povečajo, odsevi v njih pa ustvarjajo zanimivo igro barv, oblik in svetlobe. Prav zato pri dekoriranju doma z zrcali pravil skoraj ni. Edino priporočilo, ki ga velja upoštevati, je, da se mora njihova velikost skladati z velikostjo zidov: na velik zid majhna zrcala ne sodijo.

Stenska ali samostoječa, odločitev je vaša

Veliko stensko ogledalo je lahko središčna točka katerega koli prostora, zrcala na stojalih pa v prostor vnesejo poseben občutek dramatičnosti. Sijajno se podajo predvsem v klasično opremljene dnevne sobe in spalnice.

Zadnji pogled pred odhodom od doma

Ogledala  sodijo v vsak prostor, v predprostoru pa so tako kot v kopalnici skoraj obvezna. V njih je mogoče še zadnjič preveriti, ali je pred odhodom iz doma vse tako, kot mora biti.

Igra svetlobe

Če je vaša jedilnica tesna in slabo osvetljena, lahko vanjo spustite več svetlobe s pomočjo nekaj pravilno postavljenih zrcal in sveč – kombinacija, ki sprošča, hkrati pa ustvarja zanimivo igro plamenov in vsak obrok spremeni v prijetno doživetje.

Preprosta oprema z luksuznim pridihom

Pri opremi prostorov je primerno upoštevati, da so ogledala stilsko usklajena s preostalim pohištvom. Medtem ko se v moderno opremljena stanovanja lepše podajo ogledala s tankimi, kovinskimi okvirji so za dopolnitev klasično ali rustikalno opremljenega doma prav gotovo primernejša tista z bogatimi lesenimi okvirji.

Če želite prostor razširiti, podaljšati, povišati, razsvetliti ali zgolj okrasiti, torej vanj vnesite ogledala. Optična prevara bo iz majhnega prostora naredila velikega, iz temnega svetlega, iz pustega pa razgibanega. In to na povsem enostaven način: z ogledalom v pravi velikosti in na pravem mestu.