Vsi imetniki urban enakovredni na spletu

Vsi imetniki urbane lahko prek spleta preverijo nakupe s kartico, vrednost nakupov in stanje dobroimetja.

Objavljeno
10. februar 2011 19.56
T. L./STA
T. L./STA
LJUBLJANA – Tudi uporabniki vrednostne urbane lahko od danes naprej pregledujejo stanje na svoji kartici prek temu namenjene spletne aplikacije. Tako lahko od danes vsi imetniki urbane prek spleta preverijo opravljene nakupe s kartico, vrednost nakupov in stanje dobroimetja, so sporočili iz Javnega holdinga Ljubljana.

Nova spletna aplikacija Urbana On-line, ki so jo uvedli januarja, je nabor storitev sprva uvedla za imetnike zelenih, imenskih vozovnic urbane.

Do aktivacijske kode na urbanomatu

Postopek uporabe aplikacije je enak kot pri imenski kartici. Uporabniki za vstop na sistem uporabniške strani urbana potrebujejo aktivacijsko kodo, ki jo pridobijo na urbanomatu.

Nato ob prvi prijavi na uporabniške strani vpišejo številko kartice, aktivacijsko kodo in svoje geslo, ob poznejši prijavi pa bodo do podatkov o stanju na kartici dostopali le s številko kartice in geslom.

Čas hranjenja podatkov izberete sami

Ob prvi prijavi bo sistem od uporabnika zahteval pregled in potrditev splošnih pogojev uporabe portala, saj se podatkov brez uporabnikovega soglasja ne hrani.

Uporabnik bo ob prijavi tudi izbral obdobje, za katerega se bodo podatki hranili (od enega do 12 mesecev). Vpogled v navedene podatke je uporabniku na voljo od dneva registracije do izteka obdobja hrambe in prikazovanja podatkov, ki ga uporabnik izbere sam. S trajno odjavo iz sistema se bodo podatki povsem zbrisali.